Агитацията за референдума приключва

Животът

25-01-2013, 07:30

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

В Пловдив откриват телефон за заявка на транспорт за хора с увреждания

Приключва разяснителната кампания за националния референдум на 27-и януари (неделя). Точно в полунощ обясненията за националното допитване в програмите на радио и телевизионните оператори ще бъде прекратено. Кампанията по разясняване на правилата за гласуване на референдума започна на 27-и декември.

В неделя всички, които имат право на глас, ще могат да заявят позицията си дали са "за" или "против" развитието на ядрената енергетика у нас чрез изграждане на нова атомна електроцентрала. Ще гласуваме с бяла бюлетина. Предпочитанията се отразяват върху едно от полетата със знак "X", изписан със син химикал. Бюлетината се поставя в бял плик и се пуска в прозрачна урна. В Пловдив за хората с увреждания са предвидени секции на първия етаж на всички училища на територията на града.

В деня на референдума – неделя е осигурен транспорт за гласуване на хора с трайни увреждания. Заявки за ползването му ще се приемат от днес от 08.00 часа до 16.00 часа на 27-ми януари. Номерата за целта са: 032/ 962478 и 0887 48 48 84.

Събота е ден за размисъл и в него е забранена всякаква агитация, свързана с референдума. За да е валиден той, трябва да са гласували поне толкова хора, колкото на последните парламентарни избори - минимум 4 345 450 души и повече от половината да са отговорили с "да" на въпроса.