Премиерът се разлюти, обиден е на Даниела от ВМЗ

Борисов си изпусна нервите в сутрешното предаване на bTV

Премиерът е тотално разсърден и обиден на Даниела Генкова от ВМЗ-Сопот -жената, която по време на протестите символично подари вечерята си от хляб и лук на Бойко Борисов. Припомняме, че той от своя страна ѝ потърси сметка за златните пръстени по ръката ѝ. Реакцията му бе остро критикувана от нейни колеги и от синдикатите.

"Ще ми праща лук! На мен, който за 3 години успях заедно с правителството да намаля дълговете на ВМЗ-Сопот от 14 милиона на 1 милион!", разлюти се държавният мъж в студиото на bTV в предаването „Тази сутрин“. Борисов избухна, не успя да спре да говори по темата, въпреки опитите на водещите да го усмирят. "Все пак кажете честно признак на богатство ли е това, че някой има пръстени?", попита водещата.

"100 пъти ще се извиня на работничката, но и аз имам нерви. И аз чакам извинение! С какво съм заслужил да ми праща лук? Не помня колко съвета сме свиквали именно заради спасяването на завода, който от 20 години е на загуба", защити се премиерът. По думите му тези, които са докарали до това бедствено състояни ВМЗ-Сопот, са червените и лидерът им Сергей Станишев. "С жива верига са спирали изнасянето на техниката по време на управление на БСП", допълни Борисов.

"Искам хората да живеят достойно и да получават достойни заплати", бе казала след словесната престрелка работничката. "А пръстените си тя ще продължи да носи още само седмица". През другата ще ги заложи, за да плати сметките си. Накитите били последен спомен от починалия й съпруг, който също бил работник във Вазовските заводи.