Зрелището "Хензел и Гретел" тръгва по кината

Животът

25-01-2013, 10:43

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

В главните роли са две от най-търсените звезди на Холивуд - Джереми Ренър и Джема Атертън

Ако потопеното в насилие, черен хумор и компютърни визуални ефекти, абсурдно замислено зрелище “Хензел и Гретел: Ловци на вещици” има глобален успех, очаквайте цяла серия от жанрово актуализиране на прочути детски приказки, пише Стандарт. Като например “Пепеляшка без окови”, “Спящата и стреляща красавица” и “Снежанка и седемте психопати”. “Хензел и Гретел: Ловци на вещици” е крайно неконвенционален, но все пак подчертано комерсиален прочит на този фолклорен сюжет, обезсмъртен благодарение на Братя Грим.

Макиажът върху основната история е стъписващ - във филма братът и сестрата се превръщат в наемни убийци на вещици след детската травма от бонбонената къща. Освен с проблеми с кръвната захар главните герои си тръгват от срещата с онази зла вещица завършени убийци и мотивирани носители на справедливост за обикновените хора. Те отиват там, където има беззащитни жертви на демонични създания. Вещиците, които обичат да крадат деца и да тормозят селца, се срещат отблизо с футуристичните оръжия на динамичното дуо. Но сега Хензел и Гретел ще се изправят пред нещо много по-чудовищно от обикновена глутница вещици. Нещо, което ще ги върне към кошмарните моменти от тяхното минало.

“Хензел и Гретел: Ловци на вещици” е режисиран от Томи Виркола, кален в суровата школа на скандинавските хоръри. В главните роли са Джереми Ренър и Джема Атертън - две от най-търсените филмови звезди в Холивуд, които явно много са се забавлявали, докато е трябвало да проливат вещерска кръв.