С чук и автомат обрали инкасото в София

Нападателите били четирима, със зелена кола

Четирима мъже, въоръжени с чук и автомат "Калашников", са нападателите, които задигнаха над 170 000 лв. от инкасо автомобил в столицата.

Това сочат първоначалните данни и свидетелствата на очевидци.

Криминалисти на СДВР продължават работа за разкриването на извършителите, а тази сутрин започна втори оглед на мястото на инцидента.

Припомняме, че снощи в ж.к. "Слатина" бе извършен въоръжен грабеж на инкасов автомобил, при който бяха задигнати 173 000 лв.

Потърпевшите разказват, че нападателите се придвижвали със зелен автомобил и че мъж с черна маска с прорези на очите насочил автомат към тях, докато те прибирали оборота на офиса в инкасовата кола.

Нападателят ги принудил да се отдръпнат от автомобила. Появил се втори, който издърпал чантата с парите от ръцете на охранителя и побягнал. Секунди след това към шофьора на охранителната фирма се приближил третият от нападателите, който го принудил да отвори вратата, удряйки няколко пъти по стъклото с чук.

Непознатият го издърпал от колата и прибрал останалите пари, които вече били вътре, групата се оттеглила с автомобил, паркиран наблизо. След това потърпевшите побързали да натиснат няколко пъти паник-бутона, сигнализирали и в полицията.

Пристигналите веднага полицейски екипи извършили оглед на място. На този етап са установени допуснати груби нарушения в дейността на икасиращите. По случая е образувано досъдебно производство.