ДПС заплашва институциите, ядоса се Цветанов

Вицепремиерът осъди побоя над Октай Енимехмедов

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов осъди действията на делегатите на конференцията на ДПС, които пребиха нападателя на Доган Октай Енимехмедов.
"Всички записи са иззети и прокуратурата на базата на тях ще прецени как да процедира", каза Цветанов.
Той призова хората да запазят хуманното си отношение.
"Подобна демонстрация на сила и насилието, упражнено върху нападателя, е недопустимо. Аз строго осъждам неговите действия. Това е знак за всеки един мюсюлманин, който тръгне да мисли различно", каза още Цветанов.

"Нека да не политизираме един криминален акт. Нека се обединим и изчакаме компетентните органи да излязат със своето становище", призова в парламента вицепремиерът.

Депутатът от ДПС Христо Бисеров каза след отговора на Цветанов: "Знаем кой е изпълнителят на политически поръчки на диктатора, той е в тази зала, и това е министър Цветанов. Настояваме, и се надяваме, съдебната система да не позволи на политическата власт да влияе на следствието. Питам - защо е толкова активен Институтът по психология? Освен, че издава следствена тайна, държи медиите постоянно в течение как се развива следствието. Предлагам на всички партии политическа декларация, надяваме се, че другата седмица Народното събрание ще намери сили да осъди този опит за политическо убийство".
Вицепремиерът Цветанов веднага отговори: "С това си изказване, отправихте закана към всички институции, по отношение на експертизите, които правят. През тези 20 години вие направихте така, че да има такова голямо обществено неодобрение към съдебната власт. Никой не разбра каква е истината за самоубийството или убийството на Ахмед Емин, защото вие не дадохте никаква информация".