Война в Ботев: Мъри скочи на Кривия

Спорт

25-01-2013, 13:38

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Петър Боев

Всичко от Автора

Треньорът би шута на футболисти, които се ползваха с протекцията на спортния директор

Треньорът на Ботев (Пловдив) Станимир Стоилов и спортният директор Александър Александров - Кривия са в ледени отношения, съобщава "България Днес". Причината е, че Мъри изгони публично петима футболисти, които през лятото бяха доведени именно от Кривия.

Става дума за вратарите Ернестес Шеткус и Христо Иванов, защитника Стефан Станчев, халфа Рубен Палуселос и нападателят Петър Атанасов.

Според Plovdivutre.bg обаче информацията на ежедневника малко се различава от истината – от изброените футболисти докараните от Кривия са само трима – Шеткус, Станчев и Паласуелос. Христо Иванов бе купен от Монтана за 50 000 лева още по времето, когато Кривия беше футболист.

Атанасов пък се ползваше с протекциите не на Сашо Александров, а на президента Юли Попов. Над нападателя, известен с чудовищните си пропуски от чиста позиция, все още има спуснат чадър и затова той не разтрогна с Ботев, а само бе пратен да се обиграва в Раковски.

Факт е обаче, че Мъри би шута на Стефан Станчев, който минава за приятел на Кривия. Десният бек бе преквалифициран на няколко поста при Феро, само и само да може да бъде титуляр.

Все още не е ясно кой ще вземе превес в студената война - Мъри или Кривия. Александров за сега изчаква и няма да атакува треньора преди началото на пролетния дял на "А" група, твърди още "България днес”.