Данчо Караджов запя "Сбогом" на "синята зона" в София

Мисия София

25-01-2013, 14:01

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

"Чакаме червена, лилава или Бог знае каква още", недоволстват хора

Столичният Административен съд ще излезе с решение след 10 дни по заведеното съдебно дело срещу въведените през м.г. нови правила за паркиране в София.

В този срок двете страни трябва да опишат и предадат своите бележки.

Според приетата от Общинския съвет наредба живеещите в границите на "синята зона" се задължават да плащат 150 лева годишно, за да паркират автомобила си, а за "зелената зона" сумата е 100 лева.

Днес пред сградата на административния съд десетки граждани се събраха на мълчаливо присъствие, в очакване на справедливо решение.

В тяхна подкрепа дойде популярният певец от "Сигнал" Йордан Караджов, според когото обективността на съдебния състав е от ключово значение за решаване на проблема със "синя зона".

Освен него в съдебната зала присъстваха още Анжелика Цокова от Движение "ДНЕС и адвокатът, представляващ движението, Наталия Кумпикова.

Те също подчертаха тоталното неглижиране на гласа на гражданите и липсата на диалог.

"Не им стига, че ни подлудиха с рекетьорската си наредба, ами сега са решили и жълта зона да въвеждат. Чакаме червена, лилава или Бог знае каква още зона ще измислят, за да пълнят касичката на общинската фирма", каза на влизане в съдебната зала Анжелика Цокова.

"Все пак явно малко ни и чуват, защото от няколко седмици наблюдаваме, че са започнали да поставят номерата на автомобилите на местата за домуване на автомобилите на хората с увреждания", подчерта Цокова.