Снегорини в стрес

Мисия София

25-01-2013, 16:50

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Пътният шеф размаха пръст на джигитите и на пътноподдържащите фирми

Най-големите проблеми при поддържането и почистването на пътищата през зимния сезон са свързани с недобросъвестни шофьори, оплака се шефът Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Лазар Лазаров.

"Въпреки затворените пътни участъци и разпоредби да не се влиза, те навлизат, затъват и оттам започват най-големите драми, тъй като възпрепятстват влизането на снегорините, пък трябва да бъдат изтеглени", посочи той.

Лазаров се оплака, че в зимна обстановка джигитите на пътя не спазват правилата за движение, започват да изпреварват от места, където е абсолютно забранено и блокират трафика.

"Навлизат в затворен път и оттам настъпва големият проблем за всички останали участници в движението, които абсолютно дисциплинирано си чакат пътят да бъде почистен", продължи той с оплакванията си.

Лазаров все пак обяви, че има известни претенции и към пътните фирми – за забавяне на излизане на снегорините.

"Но за всичко това ние сме наложили санкции и глоби на поддържащите фирми, така че - да влязат в час и да почнат да изпълняват по-съвестно задълженията си", размаха пръст пътният шеф.

"В следващите дни очакваме отново да има влошаване на метеорологичните условия със сняг и виелици. Ние се готвим и за това, но въпреки всичко смятам, че пътноподдържащите фирми се справят добре", заключи Лазар Лазаров.