Ето как свекървата ще ви обикне

Животът

25-01-2013, 17:32

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Търпение, ум и внуци за мир със свекито

Вечната битка между снаха и свекърва никога няма да свърши, нали? Но защо пък трябва да оставите резултата в полза на свекито? Запретвайте ръкави и се хващайте на работа. Ето как ще станете най-любимата й снаха и никой няма да може да промени това:

1. Уважавайте нейните празници и тези на семейството й

Винаги бъдете подготвена с букет цветя и подарък за нейните лични празници – рожден ден, имен ден, съветва az-jenata.bg. Дори и със символичен подарък, важно е наистина да я оцените и уважите. Една точка за вас, момичета!

2. Оставете я да бъде част от живота на сина си, поне доколкото ви изнася

Генерална грешка е да я изключите тотално от вашия живот. Направете този компромис, най-вече заради мъжа, когото обичате. Ако увеличите непреодолимо дистанцията помежду им, той може да си замълчи сега, но някой ден ще ви го натяква със страшна сила, бъдете сигурни.

3. Изслушвайте я... поне от време на време

Всеки има нужда от своите 5 минути слава. Ако днес е решила да ви разкаже как тя е отгледала сина си, такъв хубав и голям мъж, мажейки бебешкото му дупе с мас, ех, простете й и замълчете. Нищо, че вие сте на друго мнение. Недейте винаги и за всичко да й противоречите, само за да докажете, че вие владеете ситуацията. Оставете я да се оттегли от позицията на семеен властелин с достойнство.

4. Направете десерт по нейна рецепта

Уау, ако направите този жест, наистина ще наваксате в резултата! Да приготвите домашен сладкиш, чиято рецепта ви е дала самата тя – страхотно! Не само ще приготвите вкусно (надяваме се) ястие, но и ще спечелите бъдещото й благоволение.

5. Дарете я с внуци

Най-големият подарък за всяка свекърва или тъща е да се сдобие с внук. Нищо повече няма да може да я зарадва или да й затвори устата по-добре от едно прекрасно, малко човече, плът и кръв от нейното дете. Дарите ли я с внуци, тя ще ви даде вечната си благословия, убедени сме.