Марковски пое защитата на мъжа, прегазил Ангел от Катуница

Мисия Пловдив

25-01-2013, 20:41

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Адвокатът отрече да е нает от Кирил Рашков

Върховният касационен съд отложи делото по жалба на Симеон Йосифов, осъден на 18 години затвор за убийството на 19-годишния Ангел Петров от Катуница.

Днешното дело бе отложено заради неявяване на адвоката на Йосифов на заседанието. Изненадващо Симеон Йосифов е сменил защитата си и вече е представляван от небезизвестния адвокат Марин Марковски, който е бил ангажиран днес с друго дело, информира Дарик.

Преди време източници на Дарик съобщиха, че адвокат Марковски е посещавал Кирил Рашков, известен като Цар Киро, в пловдивския затвор. Адвокат Марковски отрече тази информация. По думите му той не се е виждал с Кирил Рашков от 1991 г., когато е бил негов адвокат.

Делото във Върховния касационен съд е насрочено за 27 февруари, съобщи адвокатът на родителите на Ангел Петров Христо Мишев: „Понеже е много беден се е отказал от адвоката си и е наел Марковски".

Йосифов бе осъден за това, че на 23 септември 2011 г. с буса си е прегазил Ангел Петров. След инцидента избухнаха размириците срещу фамилията на ромския бос Цар Киро. След убийството на Ангел местните хора въстанаха и започна унищожаване на имуществото на Кирил Рашков. Проведоха се редица протести в цялата страна.

Първоначално Пловдивският окръжен съд постанови 17 години затвор за Йосифов, след което апелативните магистрати увеличиха присъдата му с една година. Самият Йосифов първо твърдеше, че мислел, че блъснал куче, след това се отрече от показанията си. Делото, насрочено във Върховният касационен съд днес, бе по жалба на Симеон Йосифов. Неговото искане е за връщане на делото за ново разглеждане в Пловдивския апелативен съд, който да намали наложеното наказание заради смекчаващи вината обстоятелства.

Адвокат Марин Марковски съобщи, че с него се е свързала съпругата на Йосифов: „Аз проучих делото. Днес бях болен и затова не можах да се явя на заседанието".

Запитан дали Цар Киро го е наел да бъде адвокат на Йосифов, Марковски отговори: „Категорично трябва да ви кажа, че това не отговаря на истината. Кирил Рашков не съм го виждал от 1991 година. С мен се свърза жена му, една пълничка, болна жена, и тя поиска да го представлявам".

Местните в Катуница, близките и роднините на Ангел смятат, че Симеон Йосифов не е истинският убиец.