Безплатно кино за децата в Пловдив

Пловдив Лайф

26-01-2013, 10:10

Снимка:

Интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Стартира първият детски кинофестивал в града

От днес до 10-ти март в Пловдив ще се проведе първият детски кинофестивал в кино „Лъки Синема“. В общо 14 дни по време на кинофестивала ще бъдат прожектирани 28 специално селектирани детски филми. Прожекциите ще бъдат всеки уикенд, от 11:00 и от 13:00 ч., и ще са безплатни за всички деца. Билетът за родителите е по 4 лева.

Програма:
26-ти януари 2013 г., 11:00 ч. – „Приключенията на Сами”
„Приключенията на Сами”  започва в наши дни, когато възрастната костенурка Сами се излежава на родния бряг и си спомня за лудориите отпреди половин век, срещата със своята любима Шели и всичките световни промени, на които е станал свидетел. Костенурчето дълголетие се оказва чудесна отправна точка, за да бъде разказана една разгръщаща се през годините история, изпълнена както със задължителните романтика и хумор, така и с интересни препратки към разни важни събития от сорта на първото стъпване на човек на Луната, действията на активистите от Greenpeace и хипи културата, плюс задължителното засягане на екологичните проблеми.

26-ти януари 2013 г., 13:00 ч. – „Питър Пан”
Питър Пан най-сетне е истински 12-13 годишен хлапак, изигран от момче на същата възраст - Джеръми Съмптър. Той чаровно се справя с подмамването на сладкодумната Уенди и братята й да полетят към детското царството на Небивалата земя. Там са симпатичните Забравени момчета от тайфата на Питър Пан и страховитият капитан Хук със своята разбойническа свита от пирати. Изобилстват и всякакви други зли, пакостливи същества, които детският ентусиазъм набързо ще победи.

27-ми януари 2013 г. от 11:00ч . и 9-ти март 2013 г. от 13:00 ч . – „Истинската история на Котарака в чизми”

Както при повечето съвременни анимации, определението детски филм е малко стягащо, защото номерата на симпатично хитрия котарак, който успява да спечели за своя господар – мелничарския син, чуден замък и красива богата принцеса, са съвсем подходящи както за малките, така и за големите. Филмът стъпва върху всеизвестната приказка от 1697 г. на Шарл Перо, но адаптацията на французите Жером Дешам и Паскал Ерол е доста свободна. В крайна сметка се е получил нещо като анимационен мюзикъл, в който принцесата е обсебена от танците и на нашите герои – мелничарят и котаракът, им се налага доста да пеят и танцуват, докато се доберат до сърцето й.

 27-ми януари 2013 г., 13:00 ч. – „Астробой”

В града на бъдещето Метро Сити, ученият Тенма създава момче робот с многобройни таланти. Астробой е супер силен, има рентгенови очи, развива невероятна скорост и има способността да лети и освен това е надарен с най-чистия дух на планетата. Но какво всъщност означава да си истински герой?

 2-ри февруари 2013 г. от 11:00 ч. и 10-ти март 2013 г. от 13:00 ч.  – „Мъпетите”

Злият магнат Текс Ричман (Крис Купър) иска да събори Мъпет Тиътър, за да се добере до нефтените находища под него. В опит да предотвратят зловещия план Гари (Джейсън Сийгъл) и Мери (Ейми Адамс) трябва отново да съберат разпръсналите се мъпети, за да организират едно наистина грандиозно шоу, с което да спечелят десет милиона долара.

 2-ри февруари 2013 г., 13:00 ч. – „Ранго”

Ранго е създаден в две версии – дублирана за младата аудитория и субтитрирана – за възрастните, които искат да се насладят на гласа на Джони Деп, озвучаващ нарисувания хамелеон.

3-ти февруари и 10-ти март 2013 г., 11:00 ч. – „Мечо Пух”
Няколко миниистории са комбинирани в едночасово приключение, което се върти главно около изгубената опашка на Йори. Задругата от играчки решава да помогне с всички сили за поправяне на проблема, като по идея на покровителя им Кристофър Робин започват конкурс за намирането на най-подходящата опашка за магаренцето. Наградата, естествено, е гърне с мед. За ужас на героите Кристофър Робин внезапно изчезва, оставяйки странна бележка, от която те разбират, че го е отвлякло чудовище на име Пак-съм...

3-ти февруари 2013 г., 13:00 ч. – „Робин Худ”

Бъдещият Принц на крадците се сражава в армиите на крал Ричард Лъвското сърце срещу французите. След смъртта на краля той отива в градчето Нотингам, страдащо под деспотичната власт на местния шериф. Там среща красивата и наскоро овдовяла лейди Марион, чието сърце – разбира се – следва да бъде спечелено, въпреки че дамата е скептично настроена относно реалните мотиви, стоящи зад действията на горския кръстоносец.

9-ти февруари 2013 г., 11:00 ч. – „Снежинко, бялото горилче”

Снежинка знае какво значи да бъдеш различен. Снежнобялата й козина винаги я е отличавала от другите горили. А сега, когато е толкова далеч от родна Гвинея, живее в зоологическата градина в Барселона. Там тя се превръща в най-популярната атракция за посетителите, но не и сред себеподобните си. Те не проумяват какво толкова интересно има в една снежнобяла горила! Но Снежинка има план...

9-ти февруари 2013 г., 13:00 ч. – „Тримата мускетари”

Една от по-страите, но добри и верни на оригинала екранизации по едноименния роман на Александър Дюма, от 1953 г.

10-ти февруари и 2-ри март 2013 г., 11:00 ч. – „Малката голяма панда”

Кроткият живот на пандите е застрашен от изсичането на горите им, а с това идва и краят на техния свят. Някой трябва да поведе пандите по пътя на спасението преди да е станало твърде късно. Малката панда Манчу, е решена да помогне, но преди това трябва да се справи с опасностите на гъстата гора, с кръвожаден леопард, да се измъкне от потоп прииждаща вода и да спаси всички преди себе си...

16-ти февруари 2013 г., 11:00 ч. – „Гномео и Жулиета”

Сюжетът разгръща пред очите ни враждата между червените и сините градински джуджета, която обаче не пречи двама от порцелановите представители на противниковите лагери да се окажат въвлечени в комична свалка, която прераства в една безсмъртна любов.

16-ти февруари 2013 г., 13:00 ч. – „Нико и пътят към звездите”

Малкото еленче Нико е отгледано от самотната си майка, но знае от историите й, че баща му не е кой да е, а един от летящите елени на Дядо Коледа. Желанието да полети също като знатния си родител е обсебило мечтите му, но за съжаление всеки опит да се издигне във въздуха завършва с падане и муцунка, забита в поредната снежна пряспа. Когато се появяват прегладнели вълци, Нико поема на дълъг път, твърдо решен да открие баща си и да го доведе на помощ. И, както често става в такива случаи, в хода на своето опасно приключение преоткрива самия себе си.

17-ти февруари 2013 г., 11:00 ч. – „Епоха на животните”

Историята ни пренася насред африканската савана, където настава паника, след като всичките водни източници пресъхват. Мангустата Били и ленивият лъв Сократ тръгват на пътешествие, за да видят какво точно се е случило и по пътя си събират колоритна групичка разнообразни представители на фауната. Причината за проблемите в екологичното равновесие е свързана с човешката намеса – милиардерът господин Смит е изкопал огромен язовир, който да захранва с вода луксозния му хотел. Животните обаче нямат никакво намерение да умират от жажда заради алчните хора, така че подхващат комична офанзива.

23-ти февруари 2013 г., 11:00 ч. – „Уинкс: Вълшебно приключение”

Ново приключение за феите от клуб Уинкс. След като злите трикси нападат с подлост селото на пиксите, те успяват да откраднат компаса, който единствено може да ги отведе до дървото на живота. През това време Блум се намира в кралство Спаркс, където трябва да приеме новите си задължения на принцеса. А едно от условията е да бъде омъжена за принц. Но Скай бива прогонен от крал Орител, който го подозира в измяна.

23-ти февруари 2013 г., 13:00 ч. – „Жирафчето”

Филмът разказва за приятелството между 10-годишния Маки и Зарафа – осиротяло жирафче, което пашата на Египет изпраща като дар на краля на Франция. Решено да рискува живота си, за да върне Зарафа на родна земя, малкото момче последва Хасан – принца на пустинята, на когото Паша е заповядал да достави Зарафа във Франция, в рисковано пътешествие от Судан до Париж.

24-ти февруари и 9-ти март 2013 г., 11:00 ч. – „Замбезия”

Историята на своенравния и свободолюбив сокол Кай започва, когато той напуска родното гнездо в пустинята и решава да търси корените си край водопада Виктория, в града на птиците Замбезия. Там, разбира се, Кай среща много нови пернати приятели и се учи как да бъде част от тяхното малко общество.

24-ти февруари 2013 г., 13:00 ч. – „Тайният свят на Ариети”

Героите са семейство дребни човечета, високи около 10 см, които живеят под дъските на пода и заемат всякакви домакински предмети от къщата. Един ден мъничката 14-годишна Ариети случайно среща младия Шо – момче, дошло да се възстановява в дома на баба си, и между двамата пламва любов от пръв поглед, въпреки разликата в размерите.

2-ри март 2013 г., 13:00 ч. – „Емили Жоли”

Емили е малко синеоко момиче с руса коса и розови бузи. Утре е първият й ден в ново училище и е притеснена. Дали ще успее да си намери приятели? И по-важното, дали баща й ще успее да я придружи? Из кашоните от последното им преместване майката на Емили намира книга, която е чела като малка. Тя предлага на Емили да я разгледа, за да разсее тревогите си. В книгата се разказва за малък син заек на име Жилбер, който, заради слабостта си към сладкишите, е отвлечен от ужасна вещица. Емили заспива докато чете. И тогава историята оживява.

3 март 2013 г., 13:00 ч. – „Поньо от скалата край морето”

Петгодишният Сосуке улавя златна рибка – избягалата дъщеря на морския цар, и я кръщава Поньо. Принцесата се превръща в малко момиче и се включва в игрите на сушата, но гневът на баща й не закъснява.