Как да се "изстреляш" в безтегловност

Животът

26-01-2013, 13:36

Автор:

Роза Бузкова, 24 часа

Всичко от Автора

.Първият порнофилм, заснет при нулева гравитация, излиза през 1999 г. "Експериментът Уран: част II" е заснет на борда на самолет, който стремително се гмурка надолу от 3350 м височина. Постигнати са 27 секунди безтегловност, през които актьорите Силвия Сейнт, Ник Ланг и Андрю Ланг са имали възможност само за един дубъл.

Щръкнали, избуяли гърди се размятат като на забавен кадър. При всяко движение през тях минават плавни вълни. Голите тела плават свободни и в същото време неконтролируеми в тясната каюта. Така изглежда в мечтите. Сексът в безтегловност е малко като в ада - жежък, лепкав и мръсен. Но за сметка на това хаотичен.

Преди да подхванем темата кои пози са най-подходящи за условията на нулево притегляне, трябва да уточним, че в тази статия няма нищо научно. Всичко, което ще прочетете, са разсъждения на учени, мечтатели, журналисти и писатели фантасти. Макар и мнозина да предполагат, че тази"“гигантска крачка за човечеството" - сношение на совалка или космическа станция, вече е факт, няма

нито едно доказателство за това

Но и в това отношение порноиндустрията показа, че е с една крачка пред всички. Още през 1999 г. е заснет филм, в която чудото се случва! За първи път пред видеокамери хора правят секс в безтегловност. (Как е станало това, може да прочетете в карето.)

Година по-късно френският астроном Пиер Колер принуди американската космическа агенция НАСА да се държи като

Бил Клинтън, когато го спипаха със стажантката

вБелия дом Моника Люински. ("Не съм правил секс с тази жена", свидетелства тогава президентът на САЩ, макар че девицата обстойно беше описала колко пъти му е правила фелацио и как в тоалетната той я обезчестил с пура.) Та господин Колер в книгата си "Последната мисия" пише, че и американските, и руските астронавти са правили космически секс в името нанауката.

Авторът се позовава на документ на НАСА от 1989 г., който, уви, се оказал менте. А във връзка с неговите разкрития Агенцията излезе с клинтъноподобното изявление: "Не сме правили, не правим и нямаме планове да правим сексексперименти". Виж ти!

В споменатия фалшив документ се разглеждат обстойно кои биха били

най-големите пречки за любенето

при нула G. Понеже космическият туризъм става все по-популярен, не бива да губим надежда, че и нас един ден ще ни огрее да се повъртим поне в орбита около Земята. А озовем ли се на совалката, като нищо може да ни се удаде да пробваме и секс. Това не е като да го направиш в самолета! За да сме подготвени, нека преговорим написаното в несъществуващия доклад 12-571-3570.

Първо да вземем предвид вероятните проблеми.

За да циркулира кръвта

при земната гравитация, в краката налягането е по-високо и достига около 200 mmHg, а в мозъка то е по-ниско от 80 mmHg. В безтегловност кръвното по цялото тяло е еднакво - около 100. Мозъчните сензори регистрират твърде високо налягане и изпращат сигнали да бъде намален обемът на кръвта. Тялото реагира, като обезводнява организма. За три дни в безтегловност астронавтите губят 20% от обема на кръвта. Което вече ни навежда на тревожната мисъл, че

ерекцията в Космоса е по-трудно постижима

В същото време пак заради ниското налягане пенисът намалява обема си. Драма!

Учените са установили, че в безтегловност хората се потят повече. А потта остава като мокро наметало от ситни капчици, гравитиращи около цялото тяло. Представете си какво се случва със спермата и другите телесни течности, които на Земята съвсем естествено и благоприятно овлажняват и улесняватакта.

Друг проблем е морската болест. За едни това може да звучи несериозно, но има хора, които трудно удържат съдържимото на стомаха си дори в автобус или кола. Опитите за секс без земно притегляне може да се окажат “разтърсващо” изживяване - в съвсем буквалния смисъл. При всяко по-рязко движение единият или и двамата могат да полетят във всевъзможни посоки.

Сред авторитетните източници по въпросите на космическия секс трябва да включим Ванна Бонта - писателка, поетеса и актриса и съпруга на ракетен инженер. Бонта е сред малкото жени, пробвали да осъществят близък контакт, макар и не секс, при нулева гравитация. Тя е написала роман, в който подробно описва проблемите на космическото сношение, размишлявала е по въпроса какви дрехи трябва да се носят в Космоса и е изобретила специален космически "костюм за двама". Мъжкият и женският костюм могат да се скачват, като се закрепят един за друг с лепенки “котешко езиче”, за

да не се разлетят любовниците на различни страни

Костюмът е ушит през 2008 г. от “Хистъри ченъл” за поредицата им "Вселената", в която има епизод за секса в орбита.

Според несъществуващия документ на НАСА само 4 пози са възможни в условията на безтегловност. За останалите се изисква допълнително оборудване под формата на каиши, с които да се закрепват за стените и един за друг, надуваем ръкав за секс и "костюм за двама". Каишите добавят малко садомазо привкус на палавите действия, което за някои е неприятно и неприемливо. Ръкавът пък има основен недостатък - в него се събират всичките възможни телесни течности, които не се стичат по кожата, както е нормално на родната ни планета, а се реят свободно на малки кръгли балончета във въздуха. Съответно

сексът в ръкав е квинтесенция на свинщината

Най-традиционната мисионерска на Земята е напълно невъзможна в Космоса. Когато я няма силата на притеглянето, за да държи двойките по местата им, те трябва да използват сила, за да се закрепят заедно.

Това може да стане като жената обкрачи мъжа и го заклещи с краката си. Същевременно и двамата се държат здраво в прегръдка. Което е и първата от възможните пози за секс.

При следващата жената е възседнала мъжа с крака, кръстосани зад гърба на нивото на гърдите или на нивото на таза. В това положение активната е дамата.

Ако тя е с гръб към него, той я стиска здраво с ръце, а тя е преплела краката си в неговите, възможно е и в тази, трета поза да успеят да докарат нещата докрай.

И 4-ата - 69, като всеки стиска главата на другия с бедрата си и бедрата на партньора с ръце.

Това е в общи линии основата, върху която всеки от читателите може да стъпи в по-нататъшните си фантазии и разсъждения за това как се прави секс в Космоса.

ПИОНЕРИ

1.Първият порнофилм, заснет при нулева гравитация, излиза през 1999 г. "Експериментът Уран: част II" е заснет на борда на самолет, който стремително се гмурка надолу от 3350 м височина. Постигнати са 27 секунди безтегловност, през които актьорите Силвия Сейнт, Ник Ланг и Андрю Ланг са имали възможност само за един дубъл. Саундтракът за филма е на "Масив атак" и Лиъм от "Продиджи".

Двамата оператори са снимали завързани с каиши за самолета. Едно от най-тежките неща по заснемането на филма е било издигането. “Ерекция при натоварване от 3G е невъзможна, но след като достигнахме височина, двамата актьори се надървиха за три секунди”, разказва собственикът на компанията, който също присъствал на снимките. За последвалите шеметни 27 секунди в безтегловност Ник Ланг дори успява да свърши!

ПИОНЕРИ

2.Първите гръбначни, правили секс на совалка, са двойка рибки на борда “Кълъмбия” през юли 1994. Научният експеримент е заснет и видеото може да се гледа в интернет.

3.Единствените по-сериозно заподозрени, че са го направили, са съпружеска двойка астронавти, които през 1991 г. са летели на совалката “Индевър” в разрез с всички правила на НАСА. Марк Лий и Лан Дейвис са изкарали 10 дни в безтегловност, за които едва ли са имали възможност за усамотение или пък време в натоварения си график. Най-убедителното доказателство, че не са, е аргументът: “Че кой не би се похвалил, ако е първият, правил секс в космоса?”