Има поне 10 неща по-ценни от парите

Животът

26-01-2013, 16:33

Снимка:

Интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Ако ги притежавате, вие сте щастливци

Изследвания показват, че качеството на живот се повишава заедно с доходите на населението. Може да си помислите, че това означава, че парите купуват щастие?

Изследванията обаче не твърдят това. Те просто показват, че има връзка между БВП на една страна и удовлетворението от живота на гражданите. Връзката обаче не означава причина и следствие. Защо от парите да следва щастие? Може би пък доброто настроение на гражданите да ги прави по-работливи и да повишава БВП?

Всъщност, човек може да увеличава щастието си много по-бързо отколкото парите си, а и това зависи изцяло от него, убедени са от profit.bg. Трябва само да се решите да бъдете щастливи.

Има поне 10 неща, които са по-ценни от парите:

Животът

Самият вие сте едно чудо! Това, че имате шанса да се родите и да се възползвате от всичко, което животът може да ви предложи, не може да се оцени с никаква сума.

Всеки един ден е ден е дар – използвайте го.

Здравето

Обикновено не му обръщаме никакво внимание и се сещаме колко е ценно едва, когато го загубим!

Вие сте истински богат, ако сте здрави и всеки момент може да излезете навън, да покорите някой планински връх, да карате колело с часове, да ритате футбол с децата си!

Целта в живота

Хората, които знаят целта си и я следват са по-щастливи и по-уверени от другите. Няма нищо толкова хубаво, като това да знаете, че не просто съществувате, а имате мисия на този свят и един ден ще я постигнете!

Приятелството

Щастливи са не в онази къща, в която ядат от златни прибори и се завиват с коприна, а в тази, която е огласяна от смях и веселие.

Семейството

Много хора казва, че най-важното нещо на света е семейството и това не са опразни думи. Какво казва Оскар Уайлд „Кой е беден, ако е обичан?“

Самоувереност

Да се чувстваш способен, сигурен във възможностите си е голям източник на спокойствие и от там – на щастие.

Да бъдеш част от общност

Много животни се събират на глутница и така са по-силни.

Хората, които са част от група със сходни интереси се чувстват по-щастливи.

Това може да бъде компанията, с която излизате в петък вечер, или задружна група от съседите на улицата, спортният ви отбор или приятелите от от кръжока по (каквото и да е).

Общуването с групата носи положителни емоции, освен това тя предполага, че винаги ще имате на кого да позвъните за компания или услуга.

Благодарност

Не се фокусирайте над това, което нямате, а на това, което имате. Много хора живеят без неща, които вие имате за даденост и за които дори не се замисляте. Бъдете благодарни!

Смехът

Редовните порции смях са нещо повече от „най-доброто лекарство“. Те са солта на живота.

Любовта

И накрая, но не на последно място – любовта. Чувството, че за един човек ти си целия свят не се купува с пари. То е безценно и който го има – има всичко.