Киряков: Общото събрание ще определи бъдещето на Черноморец

Спорт

26-01-2013, 16:49

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Промяната в Съвета на директорите е точка в дневния ред на форума

Изпълнителният директор на Черноморец (Бургас) Пламен Киряков даде интервю за БТА, в което отговаря на различни въпроси, свързани с последните събития около клуба.  

"По-нататъшната съдба на клуба ще бъде определена на предстоящото Общо събрание, което ще се проведе на 30-и януари. Промяната в Съвета на директорите е точка в дневния ред, който е обявен, а също така е изпратен и с поканите на участниците в предстоящото събрание. Акционерите - в лицето на Община Бургас и на Петрол Холдинг, ще решат колко души ще участват в управлението и кои ще бъдат те. А какви предложения ще постъпят на самото Общо събрание и кой ще ги направи, не знам. И не мога да влияя. Но така или иначе, до дни ще стане ясно всичко. Така мога да кажа за момента, заяви Киряков. 
"Смятам, че всички ще се радваме, ако Черноморец се превърне не в перла или диамант, а направо в короната на Бургаския регион и на Петрол Холдинг. Но пак повтарям, че аз най-малко бих могъл да посочвам. Акционерите имат последната дума. Темата с дълговете на Черноморец от доста време занимава обществеността в града, както и почитателите на футбола в цялата страна. Много хора предричаха и колапс на клуба, но към момента натрупаните от предишни периоди дългове се управляват.

Проблемът е в големия им размер и бавното изчистване. Твърди се, че Черноморец оперира в една спортно-състезателна година с гласуван бюджет от около 3 милиона лева и при това ръководство на клуба никога не е имало дефицит или непокрити гласувани разходи. Аз съм го свикал това Общо събрание, а дневният му ред е вписан и в Търговския регистър. Така че бъдещето на клуба ще стане ясно съвсем скоро, завърши той.