Чудо! Никой не купува гласове в Столипиново (СНИМКИ И ВИДЕО)

Мисия Пловдив

27-01-2013, 13:35

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Николай Христов

Всичко от Автора

В ромските секции има по 1-2 пуснати бюлетини

На ромите в Пловдив явно въобще не им пука за развитието на родната ядрена енергетика. Към 13 часа в секция №34 в НУ "Найден Геров" е гласувал само един човек, провери репортер на Plovdivutre.bg. В 37-ма секция освен членовете на комисията, своя вот са дали двама. В една от секциите на училище "Кирил Нектариев" в изборната урна се виждат само две пуснати бюлетини. В същото учебно заведение в секция 39 до урната се е разходил само един избирател.

Рано тази сутрин в Районната избирателна секция в града е получен сигнал за мъж, който е агитирал в Столипиново с мегафон не на български език. Членове на РИК констатирали на място, че не се касае за нарушение, тъй като мъжът е търговец на въглища.

Каруцарят наистина продаваше твърдо гориво. Той обаче нямаше нищо общо с гласуването, разказаха жители на квартала.

Обиколка из ромската махала показа, че позициите са разделени на четири. На пръстите на едната ръка се брояха местните, които признаха, че са ходили да гласуват. Неколцина ги подкрепиха и заявиха, че тепърва се стягат да посетят близките избирателни секции. Най-голям дял обаче бяха ромите, които заявиха, че няма да гласуват. Според техните виждания от референдума няма изгода - нито партиите ще им платят за пуснатите бюлетини, нито тока ще стане по-евтин. Четвъртата група пък изобщо не знаеха за допитването и бяха изненадани, че от тях се очаква да гласуват.