12 бебета щъкат в утробата на учителка

Животът

27-01-2013, 14:10

Снимка:

Facebook

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Жената иска да роди всички, въпреки рисковете

Абсолютен рекорд постигна млада тунизийка, която е бременна и носи в утробата си 12 бебета.
Официално бе потвърдено, че 30-годишна учителка от Тунис носи в утробата си шест мъжки и шест женски бебета.

Жената пожелала да остане анонимна е била подложена на изкуствено оплождане след два спонтанни аборта в рамките на две години. Британски експерти за изкуствено оплождане съобщиха, че съвсем е възможно да се носят 12 бебета, въпреки че става въпрос за изключително рискована бременност. Според един от експертите шансовете да оцелее поне едно бебе е едно на сто. Въпреки това жената твърди, че се чувства добре.

"Всичко, което искам е да имам възможност да гушна всичките си бебета и да им покажа цялата си любов", казва жената, която е от град Гафса, на 200 км от тунизийската столица.

"Това е истинско чудо и чувствам, че сме благословени след една толкова дълга битка да имаме деца", казва съпругът ѝ Марван, който също е учител. "В началото смятахме, че жена ми ще роди близнаци, но по-късно бяха открити много повече ембриони. Щастието ни се увеличаваше с всяко ново сърцебиене в утробата ѝ. Медицинският екип каза, че жена ми ще ражда по естествен път", разказва още бъдещия баща.

И все пак британските експерти предупреждават, че в този случай естественото раждане е невъзможно, защото заради големия брой бебета контракциите може да се появят още в 20 седмица от бременността. Все още не е известно в кой месец от бременността си се намира жената, но след като се знае, че чрез ултразвук може да се разкрие пола на детето едва в 16 седмица от бременността, предполага се, че тя е все по-близко до критичния момент. "Естествено, че може да се носят в утробата 12 бебета, но не за дълго" обяснява Питър Бовън Симпикинс, учен от Кралският колеж за акушери и гинеколози на Великобритания.

"Проблемът е капацитетът на матката. Тази жена ще бъде огромна на 20-та седмица, а като се появят и родилните болки в този случай просто няма да може да се направи нищо...", обяснява още той.