Изследват пистолета на Йоско, дали е гърмял и по гръцко

Костинбродския спипан с купища боен арсенал в квартал на Солун

С експертизи в Гърция, а и България на оръжието, намерено в жилището в Солун, обитавано от Йосиф Йосифов – Йоско, ще се установява дали то е използвано за тежки престъпления.

Това съобщи вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.

МВР шефът допълни, че е разговарял с гръцкия си колега – министъра на обществения ред и защитата на гражданите Никос Дендиас за по-нататъшната работа след задържането на Йоско Констибродския.

"Изразих моята благодарност за това, което направиха гръцките колеги, за издирването и установяването, че се намира в Солун. Колегите положиха много усилия, за да го локализират и впоследствие – да бъде задържан изненадващо. Това даде възможност при обиските в апартамента, да се намери целият богат арсенал, който е бил с него на територията на Гърция", каза министър Цветанов.

"Експертизите от иззетото оръжие и иззетата техника ще дадат възможност – със съдебно-следствени поръчки - да направим подобни експертизи и в България, за да се установи дали с тези оръжия са извършени тежки престъпления както на територията на Гърция, така и на територията на България", каза Цветанов.

Министърът уточни, че когато бъдат готови експертизите, ще се прецизира и повдигането на обвинение за притежаването на боеприпаси.

 По думите му от началото на 2011 г. Йоско е на територията на Гърция, където се е укрива.