Как се лекува мързел

Животът

28-01-2013, 07:23

Снимка:

Интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

При жените става по-лесно отколкото при силния пол

Накарай мързеливия на работа, та да те научи на ум, казва народът. В миналото мързелът се е считал за смъртен грях, състояние на отчаяние, депресия и апатия.

Впоследствие се е смятало, че това е привилегия на богатите, които могат да си позволят да лентяйстват, което е валидно и в наши дни. Трябва ли да лекуваме този недъг, който ни дърпа назад, и има ли рецепта?

В основата на лечението е психоанализата на проблема, повтаряне на определен от набор думи и докосване на конкретни енергийни точки по тялото, споделя д-р Ценка Местанска, която е специализирала в САЩ техниката за емоционална свобода или как бързо да се избавим от мързела..

След няколко сеанса на д-р Местанска, мързелът остава в историята. Хроничният мързел наистина може да бъде вашият най-сериозен враг по пътя към успеха, посочва ТВ7.

Този враг е силен, но не и непобедим. Оказва се, че има разлика в начина, по който мързелуват двата пола. При мъжете лентяйството се изразява в по-дълбока степен и силният пол излиза по-трудно от това състояние, за разлика от жените.

Най-много жертви мързелът взима сред тийнейджърите, които са чести пациенти на д-р Местанска. Причини за мързела при тях обикновено са липсата на стимули, като цел, мечти, възможности за реализация, или богати родители, които им дават всичко наготово.

Мързелът, освен всичко останало, е и заразен. Ако детето ви гледа всеки ден как "работите" на диванчето пред телевизора, много е вероятно, когато порасне, да копира вашето "трудолюбие". Ако подчинените ви са свидетели на всекидневния ви трудов "ентусиазъм" – шансовете и те да не си дават зор не са минимални.

Да не бъдеш мързелив е отговорност. Не само пред другите, но и пред себе си. Ако искате хората около вас, независимо в семейството, работата или където и да е другаде, да бъдат ентусиазирани, ефективни и вдъхновяващи – бъдете личен пример за точно такова поведение.