Пощите готови. Събират данъчни декларации

Мисия Пловдив

28-01-2013, 10:07

Снимка:

Plovdivutre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Документи се подават в НАП-Пловдив и по електронен път

27 пощенски станции в областта ще приемат годишни данъчни декларации от днес до края на кампанията, съобщава НАП Пловдив.

Освен в Централна поща, формуляри ще могат да се подават в още 8 клона на „Български пощи” в областния град, както и в по-големите населени места Асеновград, Първомай, Карлово, Сопот, Садово, Раковски, Хисар, Съединение и други.

Служителите на „Български пощи”, които ще приемат декларации, са вече обучени от експерти на НАП Пловдив и знаят задължителните реквизити, за които трябва да проверяват, а именно прикрепени служебни бележки от работодателите за изплатени доходи през миналата година, подпис на лицето и попълнена банкова сметка в случай, че има данък за възстановяване.

Освен в 26-те пощенски станции, физическите и юридически лица могат да подадат данъчните си декларации на място в дирекцията на НАП в Пловдив на ул.”Скопие” №106; в офисите на приходната агенция в Асеновград и Карлово; по пощата, опликовани добре като писма с обратна разписка; а също и по интернет с електронен подпис. Последният начин – по електронен път дава възможност на дружествата, които декларират корпоративен данък да намалят дължимото с 1%, а на физическите лица – с 5%.