Женственост и очарование в най-авангардното френско кабаре

София Лайф

28-01-2013, 11:13

Снимка:

Antoine Poupel

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

За първи път в България ще гостува Crazy Horse Paris

Crazy Horse Paris - един от символите на нощния живот на френската столица, ще гостува за първи път у нас по покана на Дегрийс.

Спектаклите ще бъдат на 17 и 18 май в Зала 3 на НДК, от 20.00 и 22.30 часа.


Зрителите ще се насладят на женска красота, стилни костюми, оригинална музика и високотехнологични светлинни ефекти.

Световното турне на прочутото кабаре, което ще премине и през България, е озаглавено Forever Crazy. То стартира  обиколката си във Виена, Австрия. Екипът се състои от 19 човека, а техническото и сценично оборудване, и уникалният реквизит надвишават 7 тона.

Forever Crazy е създадено в памет на основателя на легендарното кабаре Алан Бернардин. Шоуто предлага селекция от най – добрите номера в репертоара им - класиката в жанра "Боже, спаси нашия Барешкин", създаден от лейтенант от британската армия, с който откриват всяка прграма от 1989 г., танцът на талантливия френски хореограф Филип Декуфле от 2009 г. "Криза? Каква Криза!" и др.

Crazy Horse Paris e основан на 19 май 1951 година от авангардния артист и страстен почитател на женската красота Алан Бернандин, движен от идеята да направи клуб, акцентиращ на изкуството и женската магия. И според критиката е най–авангардното сред всичките френски кабарета.

Билети вече могат да бъдат закупени в мрежата на Eventim, а от 30 януари и на касите на НДК.