Още 500 места в Синя зона

Мисия Пловдив

28-01-2013, 14:07

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Николай Христов

Всичко от Автора

Общината купува и слага 2000 антипаркинг колчета

Още 500 места за паркиране ще бъдат разкрити в Синята зона на Пловдив. Това ще бъде постигнато чрез разширяване и уплътняване на сегашните терени. Това съобщи зам.-кметът Александър Държиков. По думите му SMS паркирането се радва на все по-голяма популярност сред пловдивчани и броят на пратените съобщения за януари се очаква да достигне над 17 000.

Предстои на 4-ти февруари билетите за паркиране да бъдат заменени със специални талони. На новите документи ще се перфорират часа и датата на ползване. Освен това те ще имат по-добри защити от фалшификация - холограма и изображение на герба на Пловдив. Осен, че ще са видимо по-красиви, новите талони ще могат да се купуват предварително и да се ползват свободно в различните зони. Има идея и за въвеждането на месечни пропуски, но към нея има известни резерви от гледна точка на финансовата рентабилност, заяви Държиков.

Наред с това общината е обявила и поръчка за 2000 антипаркинг колчета. Половината от тях ще са 30-килограмови произведения на изкуството от полимер-бетон, които ще бъдат поставени по централните улици на града. Цената им е близо 60 лева за брой с ДДС. Останалите ще са 70-сантиметрови метални колчета, пълни с бетон. Тяхната цена е близо 18 лева за брой. Това ще е стъпка в правилната посока. За нуждите на целия град обаче ще са нужни близо 50 000 колчета, посочи Държиков. Той съобщи още, че общината е поръчала и 20 указателни табели, които от март ще насочват гостите от входовете на Пловдив до Стария град.