Бебоци с ноутбуци в 129-а детска градина "Приказен свят"

Мисия София

28-01-2013, 15:30

Снимка:

flickr

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Таблети, лаптопи, проектор и интерактивна зала в забавачката

Супермодерна зала за обучение с иновативни ИТ технологии бе открита днес в129 ЦДГ "Приказен свят" в столичния район Триадица.

В ремонтираната и изцяло обновена зала е внедрена интерактивна дъска със 78-инчов "dual tuch" дисплей, който позволява едновременно двама души да работят, а и е с превод на български.

Тя ще позволи на малчуганите едновременно да работят с пръст, стилус или писалка като чертаят, пишат, рисуват, местят и запазват изображенията от дъската на компютъра.

За децата са купени и 7-инчови таблети, лаптопи, както и проектор.

Това е първата държавна детска градина на територията на общината, оборудвана със съвременни интерактивни мултимедийни технологии — факт, който беше потвърден от кмета и зам.-кмета на община "Триадица", г-н Стоян Начев и г-жа Силва Аврамова.

"Инвестираме като прилагаме и внедряваме информационните и комуникационни технологии  в цялостния процес и дейност на детското заведение. Инвестираме в бъдещето". С тези думи г-жа Бойка Софийска, директор на детската градина откри официално събитието в новата зала, която освен за мултимедийни уроци и занимания ще се използва и за други дейности, включително и за спорт.