Bulgariautre: кой, къде, кога

Общество

28-01-2013, 20:15

Снимка:

БГНЕС

Автор:

bulgariautre

Всичко от Автора

Предстоящи събития в страната за 29 януари

София
Премиерът Бойко Борисов ще участва в работен обяд с представителите на Американската търговска камара.

Софийски градски съд ще разглежда мярката за неотклонение на Октай Енимехмедов.

От 9.00 до 13.30 ч. във Военна академия „Г. С. Раковски” (Академична зала 1) ще се проведе кръгла маса на тема: „История на българското военно разузнаване”.

В 09.00 часа в хотел „Арена ди Сердика“, ул. "Будапеща" 2-4 заместник-министърът на отбраната Августина Цветкова ще открие международна конференция на Центъра за изследване, изграждане и усъвършенстване на способностите на НАТО за управление на кризи и реагиране при бедствия.

От 10.00 часа ще се проведе заседание на Държавната комисия по енергийно и водно регулиране (ДКЕВР).

От 11.00 ч. в централата на КТ „Подкрепа” (ул. „Ангел Кънчев” 2) ще се проведе среща на Ръководството на КТ „Подкрепа” с Ръководството на „Национална асоциация на свободните /НАС/ - Свободен избор”. От 12.00 часа ще се състои съвместна пресконференция.

От 11:00 ч. в зала „България" на Институт за управление на програми и проекти ще се проведе кръгла маса на тема: "Работното място - фактор за появата на нововъзникналия и нарастващ
риск от недостиг на Витамин Д – необходими
инициативи за неговото преодоляване".

В 11.00 часа в пресклуб „България”, бул. "Евл. Георгиев" № 38, Национален стадион "Васил Левски" Българска федерация по биатлон (БФБ) ще даде пресконференция по повод предстоящото Открито първенство по биатлон, Банско 2013.

В 11.00 часа пациенти с фамилна амилоидна полиневропатия (ФАП) и техните близки ще се съберат пред сградата на Министерството на здравеопазването (пл. Света Неделя 5), за да внесат своята „Молба за право на живот“ до министъра на здравеопазването Десислава Атанасова.

От 11.00 часа в пресклуба на БТА Коалицията от неправителствени организации и граждански групи „За да остане природа в България“ ще даде пресконференция на тема: „Готвените законови промени няма да спасят Черноморието, а отварят нови вратички за строителство”.

От 12.00 часа в пресклуба на БТА ще бъде представена книгата „Американската православна църква на българите” – петтомно изследване на д-р Георги Генов, гл.ас. в Института за исторически изследвания в БАН.

В 12.00 ч. представители на над 30 опозиционни партии, граждански движения, организации и общественици, обединени в Инициативата на вестник „Свободен народ” „Заедно за честни избори 2013” ще внесат в Деловодството на Народно събрание на пл. „Княз Александър І” № 1 (вход от бул. „Княз Дондуков”) декларация, приета на Първата среща на инициативата, проведена на 24 януари в София в хотел „Анел”.
В 12.30 Декларацията ще бъде предадена на Зинаида Златанова, ръководител на Представителството на ЕК в България, София ул. „Московска” 9.

От 13.00 часа в пресклуба на БТА Пациентски организации и научни дружества ще дадат пресконференция на тема: „Ограничаване на правото на избор на пациента чрез невъзможност за доплащане на по-качествени медицински изделия според новата методика на НЗОК”.

От 13.00 часа в централата на СДС ще се състои пресконференция.

От 14.00 часа в централата на БСП на ул.„Позитано”20 в София ще се проведе пресконференция след заседание на ИБ на НС на БСП.

От 14.45 часа ще се проведе пресконференция на ДПС в пресцентъра на ДПС на адрес бул. „Ал.Стамболийски” 45А.

От 17.30 часа в зала „Високото пространство“ на къща музей „Никола Вапцаров“, ул. „Ангел Кънчев“ 37, ет. ІV, ще се проведе Кръгла маса на тема „Култът Яворов“, посветена на 50-годишнината от създаването на Яворовия музей в София (ул. „Г. С. Раковски“ № 136).

От 18.30 ч. коалиция „За да остане природа в България“ организира протестно шествие от паметника на Патриарх Евтимий до парламента.

От 18.30 часа в Унгарския културен институт ще се състои концерт на Никола Паров и Агнеш Херцку.

От 19.00 до 21.00 ч. в ресторант "Астор" (зад хотел "Хемус", бул. "Черни връх") ще се проведе благотворителен концерт за децата от Сопот.

Пловдив
От 9.00 часа Пловдивският апелативен съд ще гледа за втори път делото „Белнейски".

Варна
От 13.30 часа в Конферентна зала, Руски център във Варна ще бъде отбелязана четвъртата годишнина от създаването на Руския център на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър”.

Пловдив
От 12:00 часа в залата за пресконференции на Стадион Локомотив, парк „Лаута” Волейболен клуб Локомотив Пловдив ще даде пресконференция.

Габрово
В 11.00 часа министър Десислава Атанасова ще открие изцяло обновено отделение по хирургия на МБАЛ „Д-р Тота Венкова”-Габрово.

Стара Загора
От 9.00 часа в зала първи етаж, Регионална библиотека "Захарий Княжески" Областен информационен център–Стара Загора организира информационна среща на тема „Възможности за финансиране на социални и културни дейности с европейски средства“.

От 9.30 часа кметът на община Стара Загора Живко Тодоров ще даде пресконференция в зала 203 на общината.

От 11.00 часа в Търговско‐промишлена палата-Стара Загора ще се състои пресконференция по повод на официалното откриване на дейността на палатата.

Сандански

От 13.00 часа в залата на хотел „Св. Никола“ в Сандански Политическа партия „Нова алтернатива“ организира дискусия по проблемите на земеделието и аграрната политика в България.

Велико Търново
От 10.30 часа в Голяма зала на община Велико Търново ще се проведе обществено обсъждане на Бюджет 2013 г.

Благоевград
От 10.00 часа в зала 210 на община Благоевград ще бъдат отворени и оповестени ценовите оферти за изпълнение на обществена поръчка с предмет: “Изпълнение на строително-монтажни работи в обекти, намиращи се на територията на община Благоевград, град Благоевград в рамките на проект „Изграждане на три броя ЦНСТ и едно Защитено жилище на територията на община Благоевград”, финансиран с договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Регионално развитие”.