Добро утро във вторник!

Мисия Пловдив

29-01-2013, 06:19

Снимка:

plovdiv.utre.bg, архив

Автор:

Калина Илиева

Всичко от Автора

Какво, къде, кога в Пловдив

Добро утро във вторник! С облаци започва поредният делничен ден. По-късно обаче слънцето може и да пробие, при всеки случай се облечете топличко – очакват ни температури от минус 5 до плюс 5 градуса.

 

Днес в Пловдивския апелативен съд отново започва делото "Белнейски". То ще бъде разгледано за втори път от пловдивските магистрати, след като беше върнато от Върховния касационен съд.

 

Без ток пък ще останат детска градина "Десислава" и ясла "Слънчев рай" в "Тракия" в часовете между 09.00 и 17.00 часа заради планирани ремонти. Без ток ще останат и блокове с номера 3 и 8, както и няколко магазина в района.

 

Ето и една добра новина. От 11,30 часа на бул. България №29, район "Северен", ще бъде открита нова фитнес площадка.

 

Имаме еко новина – активисти отново въстават в защита на каузите си. В Пловдив шествието тръгва в 18.30 часа от площад Съединение, по главната до сградата на общината.

"Излизаме, за да защитим не само Иракли, но и цялото останало Черноморие, незасегнато все още от бетона. Излизаме да защитим и Пирин. Излизаме да защитим душите и държавата си - от бетона, лъжата, лицемерието и беззаконието", пишат те във Фейсбук групата "Долу ръцете от българската природа".

 

Имаме и културно предложение - Драматичен театър-Пловдив кани на представянето на документалния филм "Крал Лир" зад кулисите". Презентацията му е от 19 часа в Камерна зала. Филмът е първият по рода си в България и проследява процеса на създаване на театрален спектакъл.

По същото време в Голяма зала Драматичният театър представя авторския спектакъл на Камен Донев "Народното творчество".