Медицинският започва електронно обучение на магистри

Мисия Пловдив

29-01-2013, 06:25

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Изпълнител е Факултетът по обществено здраве

Проект за дистанционно електронно обучение на магистри по обществено здраве ще представи Медицинският университет в Пловдив.

Той се изпълнява по договор № BG051PO001-4.3.04-0035 - "Създаване на система за ефективно дистанционно електроннобазирано обучение на магистри по обществено здраве", и се финансира по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" 2007 – 2013 г., чрез Европейския социален фонд.

Изпълнител на проекта е Факултетът по обществено здраве на Медицинския университет, който единствен предоставя задочна форма на обучение, паралелно с редовния прием на студенти в държавно регулираните специалности.

Проектът е на стойност 707 254.78 лева и следва да приключи за 2 години. Основната му цел е да повиши степента на социализация и трудова реализация на кадрите в сферата на общественото здраве, като се създадат условия за професионално самоусъвършенстване и учене през целия живот чрез дистанционни форми на обучение, обясниха от висшето училище. За целта ще бъде създаден Център за дистанционно обучение, в който ще се изучават разработените модули от 64 курса за магистърски програми по обществено здраве, добавиха оттам.