Инвестиционна компания пое Локо (СНИМКИ)

Спорт

29-01-2013, 14:14

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Димитър Иванов

Всичко от Автора

Целта пред черно-белите волейболисти е до 3 години влизане в Суперлигата

Водеща пловдивска инвестиционна компания пое издръжката на волейболното Локо, разбра Plovdivutre.bg. Това стана на официална пресконференция на Лаута, където бе представено новото ръководство на възродения клуб и неговия спонсор. Договор за 1 година за финансово обезпечаване на черно-белите е подписан с "Галакси Пропърти Груп".

Фирмата е водеща инвестиционна компания, оперираща в сферата на недвижимата собственост и туризма, а според запознати е много близка до собствениците на Винпром Пещера.

На брифинга пред журналистите се явиха бившият капитан на националния отбор по волейбол Петър Узунов, който е председател на Управителния съвет на новоучредения ВК Локомотив 1926 Пловдив, изпълнителният директор Мариан Бозуков и представителят на спонсорите Константин Бояджиев.

"Целта ни е до 2-3 години да влезем в мъжката Суперлига”, обяви смело Петър Узунов.

В момента черно-белите са на първо място в „А” националнага лига (трето ниво на родния волейбол) и по всяка вероятност ще играят квалификации за влизане във Висшата лига (второ ниво).

"Вече разполагаме с над 80 състезатели във всички възрастови групи, имаме четирима треньори и един методист. Надяваме се феновете на футболния отбор на Локомотив да ни подкрепят в предстоящите важни мачове с елитните отбори, защото всички ние носим емблемата "Локомотив” в сърцето си”, каза изпълнителният директор Мариан Бозуков.