Питат бургазлии за подземния град на 31-ви

Уникалният атракцион в бившите бомбоубежища ще предложи невероятни изживявания с холограми и интерактивни забавления

Обществено обсъждане на намерението на община Бургас за поемане на дългосрочен дълг за реализирането на интерактивния атракцион "Подземният град" ще се проведе в четвъртък от 11 часа в Морското Казино.

Общината получи одобрение за финансиране на първия по рода си интерактивен атракцион, който ще бъде разположен в подземните галерии на бомбоубежищата в Приморски парк.

"Подземният град" ще предложи на посетителите висок адреналин и мистични изживявания. В тъмните тунели ще ги очакват впечатляващи звукови, зрителни, холограмни и механични атракции, които ще ги оставят без дъх", обясниха за иновативния проект от общината.

Както Burgasutre.bg писа в поздемията посетителите ще имат "близки срещи" със страшно морско чудовище, русалка и причудливи създания. Потънал кораб, галерия, която ще потопи посетителите в атмосферата на Стария Бургас ще са част от проекта.

"Предвидена е още галерия за съвременно изкуство, където ще се правят пърформанси и ще бъдат изложени арт инсталации, "Празна стая", която ще провокира малки и големи да разкрият таланта си с глина, бои и листи и галерия "Оракул", където посетителите ще могат да научат бъдещето си", допълниха от екипа на проекта.

Инвестиционният проект ще бъде финансиран по програма JESSICA в рамките на ОП "Регионално развитие" 2007 -2013. За да бъде стартиран амбициозният проект, той трябва да бъде одобрен и от Общинския съвет. Предложението ще бъде включено в дневния ред на следващата сесия.