Лед ни дебне, хвърляйте по едно око (СНИМКИ)

Мисия Пловдив

29-01-2013, 14:30

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Янко Георгиев

Всичко от Автора

Ура! Няма глобен пловдивчанин за непочистен сняг

Нито една фирма или гражданин не са санкционирани за непочистени входове и тротоари след последния сняг, който падна в Пловдив. Това констатира шефът на Общинския инспекторат Владо Илиев пред Plovdivutre.bg.

Пловдивчани очевидно стават по-дисциплинирани в това отношение. След предишния снеговалеж нашите служители регистрираха нарушения. Сега обаче няма нито един такъв случай, въпреки сковалия студ навън, изтъкна Илиев. Той отбеляза, че ако предписанията на общинските инспектори не бъдат изпълнени следват глоби от 100 до 400 лв.

Информацията беше потвърдена и от директора на Общинско предприятие „Чистота” – Иван Стоянов. Нямаме нито едно оплакване за заледен тротоар. Такива случаи може да има в някой непочистен частен имот. Разбира се на места има замръзнали локви, които затрудняват движението. Те обаче няма как да се обработят със сол, посочи Стоянов.

Шефът на „Чистота” каза, че към момента градът разполага с достатъчно зимни запаси. Досега сме разходвали около 1000 тона сол. Това е по-малко от половината материали, които сме осигурили. Така, че може спокойно да посрещнем още една студена вълна до края на зимния сезон.

Собствениците на частни имоти е редно да огледат и за опасни висулки. Очаква се затопляне и ледените сталактити може да се стоварят върху минувачите отдолу. За обществените сгради проблемът е в компетенциите на Гражданска Защита. Стоянов изтъкна, че за такива случаи на разположение са две вишки. Сигнали могат да се подават на телефон 675-817.