Лекари се борят за живота на Баретата

Операцията продължила 4 часа

Златомир Иванов – Баретата е в шоково състояние вследствие на кръвозагубата. Той в момента се намира в тежко шоково състояние.

Операцията след стрелбата по него е продължила 4 часа, съобщи д-р Стоян Сопотенски, заместник-директор на "Пирогов".

"Става въпрос за проникващи наранявания в корема с увреда на тънко черво, дебело черво, пикочен мехур и кръв в корема", обясни д-р Сопотенски.

Баретата има увреждане и на крайниците, там раните са обработени. Освен това има огнестрелно счупване на бедро и огнестрелно счупване на подбедрица.

Златомир Иванов бе прострелян тази сутрин пред входа на Съдебната палата, в центъра на столицата. При нападението бе ранен и човек на охраната на Баретата. Това е 43-годишният Атанас Станков, който чувайки изстрелите, е започнал да стреля срещу снайперист, намиращ се в отсрещната сграда срещу палатата. След това и охранителят е бил прострелян. Сега раненият се намира в "Пирогов".

Баретата бе прострелян с 4 патрона и също бе настанен в "Пирогов". Златомир Иванов беше приет в съзнание с няколко огнестрелни рани в различни части на тялото.

Инцидентът стана малко преди 9.30 часа. Междувременно в същото време срещу сградата на Съдебната палата избухна огромен пожар. Силно димеше последният етаж на сградата на Търговския център, където се намират адвокатски кантори.

Именно оттам е стреляно по Баретата. По неофициална информация нападателите сами са подпалили апартамента, за да заличат следите си.