Bulgariautre: кой, къде, кога

Общество

29-01-2013, 20:58

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Предстоящите събития в страната утре, 30 януари

 

София
В 9.00 часа ще започне заседанието на Народното събрание.

В 10.00 часа ще започне заседание на Министерски съвет.

От 9.30 часа състав на Софийски градски съд ще заседава по делото за данъчни престъпления срещу Валентин Димитров, бивш директор на столичната „Топлофикация”.

От 9.30 часа състав на Софийски градски съд ще заседава по дело за грабеж срещу Христо Байков.

От 13.30 часа състав на Софийски градски съд ще заседава по дело срещу Евелин Банев-Брендо за пране на пари.

От 10.00 часа „Адрес Недвижими имоти” ще даде пресконференция за Пазара на жилища през 2012 г.

От 11.00 часа в зала „Роял” на хотел „Шератон” ще се състои публична лекция на Н.Пр. Марси Рийс, посланик на Съединените американски щати в България.

От 11.00 ч. в пресклуба на Информационна агенция „София прес” ще бъдат оповестени резултатите от национално изследване на Социологическия екип на Института за модерна политика за обществено-политическите нагласи през януари 2013 г.

От 13.00 ч. в Столичната библиотека , Американски център на пл. „Славейков” кметът на София Йорданка Фандъкова ще представи Календара на културните събития в София за 2013 година.

От 13.00 часа в пресклуба на БТА община Перник ще даде пресконференция на тема: „XXII Международен фестивал на маскарадните игри „Сурва” – Перник 2013. Народният обичай „Сурва”- кандидат за списъка на ЮНЕСКО за нематериално културно наследство на човечеството.

От 13.30 часа в офиса на "ББСС Галъп интернешънъл" ще се проведе дискусия за политическия януари на института "Иван Хаджийски".

От 14.00 часа в зала „Запад” на Народното събрание Комисия по икономическата политика, енергетика и туризъм ще разгледа проекторешение на Народното събрание, с което ще се възложи на Сметната палата да извърши одит на „Топлофикация София“ ЕАД за периода 1 януари 2012 г. до 31 декември 2012 г.

От 17.00 ч. в зала „Роял” на хотел „Шератон” Франко Фратини, бивш еврокомисар и бивш външен министър на Италия, ще изнесе публична лекция на тема „Променящите се предизвикателства пред сигурността в днешния променящ се свят”.

От 18:30 часа в хотел „Хилтън“, гр. София, зала „Мусала” ще се състои бизнес дискусия на Клуб Investor.bg на тема „Да преминеш през бурята – изпитания за финансови директори”.

От 18.30 часа с премиерата на представлението „Хоровод“ от Вернер Шваб, Университетски театър на НБУ финализира „Реставрационна програма[±20] департамент „Театър“ - творческа програма по повод 20-годишнината на Нов български университет.

Варна
От 14.00 часа в община Варна ще се състои встъпителна пресконференция за представяне на проект „Подготовка и изпълнение на проект за развитие на инфраструктурата за отпадъчни води в агломерацията КК „Златни пясъци”, община Варна”, финансиран по оперативна програма „Околна среда 2007 – 2013 година”.

Пловдив
Меглена Кунева и членове на Националния съвет на „Движение България на гражданите“ ще бъдат в Пловдив. Кунева и колегите й ще участват в кръгла маса, организирана от „България на гражданите“, на тема „Перспективи пред българското земеделие“, която започва в 11.00 часа в зала „Пълдин“ на хотел „Тримонциум“. В 13.00 ч. Меглена Кунева и екипът ще дадат пресконференция на същото място. В 13.30 ч. кръглата маса по земеделие продължава с втория панел на тема „Модерно образование и наука с практическо приложение“.

Бургас
От 13.00 часа в Заседателната зала на Община Бургас ще бъде връчен чек за дарение на нова медицинска апаратура за нуждите на общинско дружество „Диагностично-консултативен център I – Бургас” ЕООД.

Плевен
От 17.00 часа в Конферентната зала на сграда „Гена Димитрова“ (ул. „Димитър Константинов“ No:2) ще се проведе публично обсъждане на Предложение за проект на БЮДЖЕТ НА ОБЩИНА ПЛЕВЕН ЗА 2013 Г.

Перник
От 14.30 часа в Аула 2 на Европейския политехнически университет – гр. Перник ще се връчи почетното звание „Доктор Хонорис Кауза“ на Европейския политехнически университет на Дора Бакояни.

От 17.30 часа в Общински Младежки дом гр. Перник ще се проведе официалното награждаване от конкурса за детска рисунка.

Стара Загора
От 18.00 часа от парк „Александър Стамболийски” в Стара Загора ще тръгне гражданско шествие за запазване на парк „Бедечка”.

Сатовча
От 13.00 часа на площада в Сатовча ще се проведе открита приемна на председателя на „Ред, законност и справедливост” Яне Янев.

Златоград
От 11.00 часа в заседателната зала на Общинска администрация Златоград ще се проведе заключителна пресконференция по повод приключване изпълнението на проект „Изграждане на крайбрежна стена – корекция на левия бряг на р. Върбица, от о.т. 970 до о.т.977 по бул. „България” и почистване на речното корито”.

От 14.30 часа в Хотел „Сивриева къща”, зала „Станислав Сивриев” (Етнографски Ареален комплекс) ще се състои пресконференция за стартиране на проект CrossAccess - „Трансгранична достъпна инфраструктура”.