"Досадникът" се завръща

Бургас Лайф

30-01-2013, 06:00

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Топ актьорите от пиесата идват "на бис" на 1-ви от 19 ч.

"Досадникът" се завръща на бургаска сцена след хитовото си гостуване през декември. Топ актьорите в постановката ще излязат "на бис" на 1-ви от 19 ч. 

През декември стотици бургазлии се струпаха на представлението и залата на ДНА се оказа малка, за да побере всички желаещи.

Този път Александър Кадиев, Мариан Бачев, Александър Сано – Среброто, Петьо Петков – Шайбата, Сашо Дойнов и младият, но изключително талантлив, Михаил Петков от пернишкия театър ще се качат на сцената на бургаската Опера.

Действието в пиесата се развива в хотелска стая, където наемният убиец Ралф Милано подготвя ликвидирането на ключов свидетел в процес. В съседната стая Франсоа е на път да се самоубие, заради това, че съпругата му го е напуснала.

Ралф е професионалист… човек, който знае какво прави… а за работата си получава пари.

Франсоа е вечният губещ в живота. Той няма достатъчно здрав разум, нито пък силна воля, затова е готов да посегне на живота си. Но въпреки всичко, този нещастник има един талант… непоправим досадник е.

Началото изглежда мрачно и има всички предпоставки на сцената да се разиграе трагедия, но режисьорът Богдан Петканин поставя героите в редица комични ситуации.

Режисьор на пиесата е Богдан Петканин, известен с безспорния хит на сезона "Спанак с картофи".

Постановката е копродукция на Драматичен театър Перник и Театрална формация Мелпомена, която има зад гърба си касови постановки като "Вражалец", "Големанов",  "Благородния испанец".