Данъчни във Facebook

Най-доброто от печата

30-01-2013, 05:47

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Канят чрез социалната мрежа длъжници да се явят в НАП

Данъчните влязоха във Facebook. Чрез социалната мрежа най-често те канят нередовни длъжници да се явят в офис на НАП, за да се договори някакво разсрочване на плащанията. Затова, ако получите съобщение, най-добре не го пренебрегвайтe, въпреки че постванията във Facebook не са официална комуникация между НАП и гражданите. Първите такива случаи бяха в Русе, където данъчните бяха написали покана на длъжници да се явят в офиса на приходната агенция, като бяха написали само адреса, без да уточняват, че там се намира НАП.

Целта беше да не се злепоставят длъжниците пред приятелите им. Длъжниците още на следващия ден се явиха на среща при данъчните инспектори. При ревизии на физически лица данъчните пък лесно може да видят по снимките им във Facebook дали скоро са ходили на скъпи екзотични пътешествия. НАП проверява и сигнали на граждани за некоректни търговци в интернет, които най-вероятно крият данъци.
Във връзка с кампанията "Влез в час с данъците" от НАП са направили и специална фен страница в социалната мрежа www.facebook.com/vlezvchas. Давайки своя глас за фен страницата, учениците получават възможност да се запишат за участие в конкурс на тема "Данъците, без които не можем". В рамките на кампанията 100 служители на НАП ще проведат 2000 учебни часа в 100 български училища в цялата страна на тема "данъци".