Аз съм мама, туй са ми децата!

Крими

30-01-2013, 14:15

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Арестуваха германка на летище София, пробвала да изведе от страната племенниците си, преоблечени като момичета

33-годишна германка, която се е опитала да изведе от страната незаконно двамата си племенника, преоблечени като момичета, е арестувана на Аерогара София, съобщават от Гранична полиция.

Жената, която е от сирийски произход, е трябвало вчера да лети с полет за Франкфурт. Тя заявила, че пътува с двете си дъщери, вписани в паспорта й. При първоначалната проверка на документа граничните полицаи се усъмнили в идентичността на децата. В паспорта пишело, че момичетата са на 8 и 6 години, но в действителност второто изглеждало по-малко.

Със съдействието на М. Ш., представяща се за тяхна майка, е извършен личен преглед на малолетните, при който е установено, че те са от мъжки пол.

По късно след разпит жената признала, че са сирийци, деца на сестрата на съпруга й, съответно на 8 и 3 години.

Германската гражданка е задържана в Гранично полицейско управление-София. Малолетните са предадени на служители от „Закрила на детето” и настанени в дом за деца в Драгалевци.

В същото време на ГКПП – Капитан Андреево вчера трима сирийски граждани поискали бежански статут - Н. И., 63-годишна, дъщеря й А. Х. на 30 години и внук й О. А. на 22 години. Те били придружавани от 43-годишния син на Н. И., който имал разрешение за пребиваване в Германия.

Сирийските граждани заявили, че искат да получат закрила в България. Тримата са предадени на центъра на Държавната агенция за бежанци в с. Пъсторгор.

В следствие след направената проверка граничните полицаи установили, че искащата убежище А. Х. всъщност е майка на двете момчета, преоблечени като момичета на Аерогара София. Работата по случая продължава.