С 300 хил. евро правят парк-приказка в Царево

Туризъм

30-01-2013, 14:35

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Царево с 10% по-висок бюджет

Общината ще кандидатства с проект за модернизацията на зеленото пространство

Цялостнa реконструкция и модернизация ще претърпи паркът в Царево. Това обаче ще стане възможно, ако проектът бъде одобрен. Общината ще кандидатства за субсидия по програмата за развитие на „Местна инициативна рибарска група Приморско-Созопол-Царево”, съобщиха от местната администрация.

Оттам уточниха, че въпросният парк се намира срещу старата автогара – от бившата баня до сградата на Районен съд Царево. С реализирането на проекта ще се обособи един атрактивен, модерен и обезопасен парк, който съчетава възможностите за отдих, почивка и забавление на жителите и гостите на Царево.  Проектът е на стойност 300 хил. евро и се финансира на 100% от Стратегията.

Местните парламентаристи в Царево са гласували още  частично изменение на Подробен устройствен план - План за регулация и застрояване в кв.”Василико”, като бяха обособени два парцела.

Единият се отрежда за площадка за игра, а другият за рибарско селище. Това бе необходимо за финализиране на проект „Паркоустройство и благоустройство гр.Царево”, чрез който ще бъдат изградени три детски площадки за игра на открито.

Площадките ще се намират в Морска градина - Царево, парка срещу Булбанк и въпросния терен в кв.”Василико”. Общата стойност на проекта възлиза на над половин милион лева и се финансира на 100% по Програма за развитие на селските райони.