Доц. Стоян Миланов е новият директор на Пирогов

Мисия София

30-01-2013, 17:14

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Днес избират нов шеф на "Пирогов"

Избират нов директор на "Пирогов"

Тригодишната му концесия за развитие на болницата го прави подходящ за поста

Доц. Стоян Миланов е новият директор на "Пирогов", предаде БГНЕС.

Миланов бил единственият кандидат за поста, но с тригодишната си концепция за развитие на болницата, той убедил комисията, че е подходящ за директор.  

 

На 20 ноември, 2012 г. проф. Димитър Раденовски беше освободен от здравният министър Десислава Атанасова. На негово място до конкурс беше назначен доц. Стоян Миланов.

Атанасова тогава обясни решението си с това, че доц. Миланов през цялото време е бил отговорен за лечебната дейност в "Пирогов". "Млад е и разчитам на него", каза още Атанасова.

На 8 октомври с.г. Раденовски съобщи, че седем акта за нарушения при обществени поръчки е съставила на "Пирогов" Държавната финансова инспекция. Пет от актовете са наложени на на него, а два са на търговското дружество "Пирогов". Самият професор тогава заяви, че актовете ще бъдат обжалвани и се надява те да паднат в съда.

 

На 5 юли 2012 г. от "Пирогов" изпратиха съобщение до медиите, в което се казва, че проф. д-р Димитър Раденовски се е обърнал с молба към проф. Валери Димитров, председател на Сметната палата, да бъде извършен цялостен одит на бюджета и имуществото на болничното заведение.

 

Атанасова мотивира решението си с установени нарушения, които ще бъдат наложени на лечебното заведение и лично на проф. Раденовски.

 

На въпрос защо не е взела това решение още през юли 2012 г., здравният министър обясни, че "тогава имаше най-различни тълкувания на проверката". "Винаги съм твърдяла, че искам "Пирогов" да е стабилна болница. Затова не беше взето прибързано решението да бъде отстранен директорът", каза още Атанасова.