BlackBerry се завръща по-лъскав отвсякога

Арт и Стил

30-01-2013, 18:44

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Ще се завърне ли телефонният гигант на върха на пазара?

Технологичният свят е пълен с истории за компании гиганти, които вехнат и умират, след като са заобиколени от новите технологии, но малко са били изместени толкова зрелищно като канадската компания "Research in Motion" (RIM), надяваща се, че двойката нови смартфони, представяни днес, ще я спаси.

Новото BlackBerry 10 беше представено днес в момент, когато бившият лидер в смартфон индустрията се опитва да си върне импулса. BlackBerry Z10 и BlackBerry X10 са кулминацията на годините на отчаяни усилия на RIM да догони лидера при смартфоните Apple Inc и устройствата, работещи със системата Android на Google Inc.

"Research in motion" съобщи още, че променя името си на "BlackBerry".

"От днес нататък "Research in motion"  става "BlackBerry", заяви генералният директор на компанията Торстен Хейнс при бляскавото представяне в Ню Йорк на новия продукт, едно от шестте глобални събития за представянето на смартфона. "Това е една марка, това е едно обещание", допълни той.

Част от оптимизма се дължи на спекулацията, че затруднената компания ще бъде купена от нововъзникващ производител на смартфони като Lenovo или Huawei. Има обаче и истинско вълнение около самите устройства - не само от Ай Ти средите, но и от почитателите на такива приспособления, които обикновено не се впечатляват от нищо друго, освен от най-лъскавите и най-привлекателните апарати, изобретявани някога.