Bulgariautre: кой, къде, кога

Общество

30-01-2013, 20:57

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Предстоящите събития в страната утре, 31 януари

Симитли
Министър-председателят Бойко Борисов ще посети село Черниче, община Симитли.

София
В 9.00 часа ще започне заседанието на Народното събрание.

В 15.30 часа на специална церемония в Гербовата зала на „Дондуков” 2 президентът Росен Плевнелиев ще удостои седем български граждани с висши държавни отличия.

От 9.00 часа в хотел „Шератон” ще състои представяне и дискусия на Специалния доклад на списание The Economist, посветен на скандинавските страни.

От 9.30 часа Висшият съдебен съвет ще проведе заседание.

От 9.30 часа състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Павел Тренев и други девет подсъдими за присвояване от ЦКБ.

От 9.30 часа състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу бившия председател на Административен съд – Бургас Атанас Вълков.

От 9.30 часа състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Иво Николов, бивш директор на „Информационно обслужване” АД.

От 10.00 часа състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Николай Русинов, обвинен за убийството на Яна Кръстева.

От 10.00 часа състав на Софийски градски съд ще разгледа искането за изменение на мярката за неотклонение на Димитър Митров, известен като Полиция.

От 10.00 ч. в зала „Сердика” на Шератон ще се проведе заключителна конференция по проект „Развитие на системата за планиране и мобилност в държавната администрация”.

От 10.00 часа в Националния военноисторически музей в София министърът на културата Вежди Рашидов ще открие научна конференция на тема: „Публично-частното партньорство и устойчивото развитие на културното наследство”.

От 10.00 ч. в залата на Агенция София прес, ул. Славянска №29, ет.7 ще бъде представен проект за подобряване работата на Националната телефонна линия за деца 116 111 към Държавна агенция за закрила на детето.

От 10.00 ч. до 17.00 ч., в Дирекция „Култура” на Столична община (пл. „Славейков” №4, ет.4) ще се проведе информационен ден по процедурата за кандидатстване по Столична програма „Култура” през 2013 г.

От 11.00 часа в галерия „Академия“ на Националната художествена академия ще бъде представен проект „Въвеждане на електронното дистанционно обучение като интегриран елемент на висшето образование, осъществявано от Националната художествена академия“.

От 10.30 часа в пресклуба на БТА Центърът за изследване на демокрацията ще представи на публична дискусия своето традиционно проучване, проследяващо динамиката на скритата икономика в България.

От 11.00 часа в зала „Средец“ на хотел „Шератон“ министърът на здравеопазването Десислава Атанасова ще участва в представянето на проект „По-качествен живот за нашите родители“.

От 11.00 часа в Заседателна зала №1 на Софийски университет „Св. Климент Охридски” ще се състои пресконференция във връзка с обявяването на Кандидатстудентска кампания 2013.

От 11.30 часа в Конферентната зала на Висшия съдебен съвет главният прокурор Сотир Цацаров ще даде пресконференция.

От 12.00 часа кметът Йорданка Фандъкова ще участва в церемонията по теглене на жребия за двубоя по тенис Купа „Дейвис” България – Финландия. Събитието ще се проведе в Столичната община, ул. ”Московска” 33.

От 14.00 ч. в зала „Триадица“ на „Гранд-хотел София“ министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова ще изнесе лекция на тема „Интелигентни и устойчиви градове“, Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г., в рамките на обществената дискусия „Лицето на твоя град“.

От 12.00 часа в пресклуб „България" на стадион „Васил Левски" Петър Ценков и спортен клуб РалиРейд.Бг ще дадат пресконференция по повод третото поредно успешно завършване на рали "Дакар" и бъдещите планове на пилота и клуба.

От 13.00 часа в пресклуба на БТА ПК "Екогласност", Партия на зелените, Зелената партия и неправителствени организации ще дадат пресконференция на тема: „Дюни,ГЕРБ и морските гаулайтери. Лъжите на ръководството на МОСВ”.

От 16.00 часа в Заседателната зала на Национален археологически институт с музей при БАН ще се състои публична лекция на доц. д-р Методи Даскалов „Колани и коланни украси (VІ – VІІ век) от днешните български земи”.

От 18.30 часа в Галерия за модерно изкуство ще се състои предпремиерата на кампанията „Големите за малките”, в която известни български личности са рисували картини заедно с големия италиански художник Албино Питти.

От 19.00 ч. в Овалната зала на Гранд-хотел „България“ на бул. „Цар Освободител“ №4 ще бъдат връчени годишните награди „Видко“.

Пред Телефонната палата официално ще бъде открит Фестивал на ледените фигури.

Варна
От 09.30 до 14.00 ч. в Заседателната зала на Медицински университет – Варна на ул.”Марин Дринов” 55, ет.2 ще се състои заключителен семинар по проект АSSPRO CEE 2007 на тема „Потребителски плащания за здравни услуги“.

Пловдив
От 11.00 часа в заседателната зала на Областния информационен център ще бъдат представени приоритетите на центъра и действията на екипа през тази година.

Белово
В 10.00 часа министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов ще открие реновираната и обновена сграда на участък „Полиция“ в Белово.

Стара Загора
Общинският съвет в Стара Загора ще проведе заседание.

Видин
От 14.00 часа в залата на 6 ет. в община Видин ще бъдат отворени ценовите оферти за обществената поръчка с предмет “Доставка на хранителни продукти за учрежденията на бюджетна издръжка /обекти на социални, здравни дейности и детски градини, както и филиалите към детски градини/. От 15.00 часа в залата на Общински съвет - Видин ще се проведе среща с представители на местния бизнес във връзка с представянето на схема „Интегра” по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”.

Карлово
От 10.00 часа в зала „Васил Караиванов” на Община Карлово ще се проведе редовното заседание на Общински съвет Карлово.