7-годишният Ники починал след вирус

Животът

31-01-2013, 08:20

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Детето издъхна в болница в Пловдив от миокардит

Стомашно-чревно разстройство, а не свински грип, е причината за смъртта на 7-годишния Николай Драгинов от Пазарджик, пише monitor.bg. Детето се е разболяло от ентеровирус, вследствие на който се появили усложнения със сърцето. Първокласникът почина от миокардит в 14 часа на 24 януари в Университетска болница в Пловдив, където било прието по спешност и в тежко състояние от пазарджишка частна клиника. Преди това малкият е бил няколко дни с болки в коремчето, повръщане, разстройство и субфебрилна температура от около 37 градуса. Това съобщи д-р Галина Карауланова от РЗИ – Пловдив. Тя уточни, че преди болестта момченцето не е имало сърдечно-съдови проблеми.

Смъртта на Ники няма връзка с починалото второ момченце в същата клиника на Университетска болница, каза д-р Карауланова. Малкият Антон Димитров, на 2 години и 3 месеца, от Стамболийски е бил приет в здравното заведение също в много тежко състояние. Детето е починало от остър менингококов сепсис, който се развил мълниеносно. Малкият бил приет в 7 часа сутринта на 23 януари, а е починал три часа по-късно. Бил е в много тежко състояние, с обриви и с хеморогичен синдром. Още при приема в болницата Антон е бил изолиран, за да няма контакти с други болни.

Починалото дете не е ходело на детска градина, а членовете на семейството му ще бъдат изследвани от личния им лекар, уточниха от РЗИ.