Нина Добрев: Стоичков е №1!

Спорт

31-01-2013, 13:24

Автор:

Ангел Домусчиев, Sportline.bg

Всичко от Автора

Българската гордост в Холивуд ексклузивно пред Sportline.bg

Българската гордост в Холивуд Нина Добрев даде ексклузивно интервю за Sportline.bg. След дълги опити се свързахме с родената у нас актриса с канадско гражданство, която жъне успех с амерканския сериал "Дневниците на вампира". Николина Константинова Добрева, каквото е българското й име, е една от малкото сънароднички, успели в Холивуд. Родена в София, но израства в Торонто, където родителите й отиват, когато тя е на 2 години. Започва кариерата си като модел, но вече има зад гърба си над 25 роли и екранно партньорство със звезди като Джулиан Мур и Лиъм Нийсън. Филмовите критици вещаят бляскава кариера на младата българка. Оказа се, че красавицата се интересува и от спорт. Едва ли е изненада за някого, че първото име, което казва, когато я питаме този въпрос, е това на легендарния Христо Стоичков.

"В Канада и САЩ много хора знаят кой е Христо Стоичков. Той е най-добрият футболист на България. Димитър Бербатов? Да, познавам го, познавам тези имена. Знам и за Йордан Йовчев. Аз тренирах художествена гимнастика дълго време. Мария Петрова - възхищавах и се. Нещата се развиха така, че животът ми тръгна в друга посока и не станах спортистка, но обичам спорта", каза филмовата зведа Нина Добрев специално за Sportline.bg.

Актрисата завършва образованието си в гимназията "Джей Би Тайрел-старши", след което продължава в "Уиксфордски колеж за изкуства" в Скарбъро. След това записва социология в университета Райърсън в Торонто, но прекъсва през 2008 година, заради актьорската си професия. Актьорско майсторство е учила в школата на Дийн Армстронг, където е забелязана от агенциите, с които започва да работи.

Ето какво каза Нина Добрев:

Нина, Вие сте родена в България, но напускате страната ни заедно със своето семейство в посока Канада отдавна, още когато сте само на две годники. Какво знаете за България и чувствате ли се българка?

- Да, това е така. Всички го знаят, винаги казвам, че съм родена в България, не го крия. Обичам България, за мен това е една много красива страна с добри хора. Имам близки в България и съм се връщала там. Да, напуснала съм страната много малка, но съм си българка. Преди време бях в страната. Прекарах страхотно със семейството си, карах сноуборд в Банско. Беше супер.

Гордеете ли се с вашите корени и бихте ли дошли отново в България скоро?

- Разбира се, че се гордея. Много бих се радвала пак да съм в България, но за съжаление, няма да е скоро. В момента съм адски заета, имам ужасно много работа и няма как да пътувам до моята родина. Когато остане свободно време, при първа възможност ще дойда. Обещавам (смее се).

Сериалът "Дневниците на вампира" се радва на огромен интерес и успех. Вие вече сте филмова звезда. Вярвала ли сте, че животът Ви ще се развие по този прерасен начин?

- Наистина мисля, че животът ми е много красив и пълноценен. Разбира се, много съм щастлива от успеха на сериала като цяло, както и на моя личен. Обожавам да играя, обожавам актьорството. Това е, което искам да правя и занапред.

Какви са проектите Ви в момента?

- Продължаваме да снимаме "Дневниците на вампира". В момента правим четвъртия сезон. Всички сме отдадени силно на сериала. Знаем какъв успех има, не трбява да сваляме нивото, а точно обратното. С това се занимавам в момента и наистина нямам почти никакво свободно време.

Понеже нашият сайт е спортен, няма как да не Ви попитам интересувате ли се от спорт? Вярно ли е, че дълги години сте тренирала художествена гимнастика?

- Информацията ви е правилна, така е - тренирах. Мария Петрова - много и се възхищавах. Нещата се развиха така, че животът ми тръгна в друга посока и не станах спортистка, но обичам спорта. Винаги, когато имам възможност гледам състезания по телевизията.

Говорят ли Ви нещо имената Христо Стоичков и Димитър Бербатов?

- Естествено! В Канада и САЩ много хора знаят кой е Христо Стоичков. Той е най-добрият футболист на България. Димитър Бербатов - знам кой е той, разбира се. Да, познавам тези имена. Както и Йордан Йовчев.

Кое е по-вълнуващо - да бъдеш актриса или модел?

- За мен и двете са вълнуващи, защото съм се занимавала с моделство, сега съм актриса. Давам предимство на второто. Както казах - обожавам да играя и в момента филмите са моят живот.

Вие сте едно от доказателствата, че в България се раждат най-красивите жени. Познавате ли други такива, някои от българския шоубизнес? Познавате ли се с наши актьори и актриси?

- Благодаря за комплимента. Така е - българките са много хубави. Често казано, не се познавам с мои колеги от България. Съжалявам...

Какво си пожелавате да постигнете още?

- Искам още много успехи в моята работа. Към това се стремя, това желая. Вярвам, че мога да го постигна. Никога не се предавам и преследвам целите си, опитвам се да сбъдвам мечтите си. За момента мисля, че успявам.

Искате ли да кажете нещо на феновете си в България и на нашия народ като цяло?

- Да. Обичам ви, момчета и момичета. Обичам всички в България! Много благодаря за подкрепата, за милите съобщения, които получавам, за любовта, която идва от моята родина. Усещам я и тя ми дава сили, дава ми усмивка на лицето. Прегръщам ви и ви целувам. Бъдете здрави и щастливи, борете се за това, в което вярвате и за хората, които обичате.