Експертиза определя обвинението срещу Октай Енимехмедов

Възможно е то да се промени, смята Сотир Цацаров

Комплексна експертиза ще определи дали обвинението срещу Октай Енимехмедов ще се промени, обяви главният прокурор Сотир Цацаров.

Той посочи, че е назначена и съдебно-медицинска и балистична експертиза и се разсъждава дали тази експертиза да бъде съчетана със следствения експеримент.

"Тази експертиза на практика, и отговорът на експертите – съдебни, медици и балистици, ще даде и отговор на въпроса - какво ще бъде обвинението срещу Октай Енимехмедов", посочи още Цацаров, цитиран от "Фокус".

"Не може да се счита, че производството ще завърши с тези обвинения, ако комплексната експертиза установи друго. Ако тя установи друго, естествено е, че обвинението ще бъде променено", уточни Сотир Цацаров.

Той посочи още, че е осъществено освидетелстване на Октай Енимехмедов и е назначена медицинска експертиза, която трябва да се произнесе на базата на първичната медицинска експертиза, както и на база на освидетелстването му.

Освидетелстването е извършено на 20 януари, заключението на втората експертиза ще реши - дали да се повдигат обвинения на някои от делегатите, които му нанесоха побой, обясни главният прокурор.