До 2 седмици чакаме одобрение за Лот 3 на "Струма"

Гордея се със строежа на магистралаат, обяви премиерът Бойко Борисов

"Очаквам до две седмици одобрението от еврокомисаря Йоханес Хаан за изграждането на лот 3 от автомагистрала "Струма", а именно Кресненското дефиле", обяви премиерът Бойко Борисов, който посети симитлийското село Черниче, съобщава "Фокус".

"На идване видях и проверих строежа на автомагистрала "Струма" и се гордея от постигнатото, защото целият регион само в рамките на няколко години се промени много", отчете Борисов.

Той посети село Черниче за откриването на два обекта, изпълнени по Програмата за развитие на селските райони 2007 – 2013г.

Борисов подчерта, че независимо от политическите си възгледи, кметовете са обединени от общата цел за добра работа и усвояване на повече евросубсидии.

"На кметовете пожелавам да са все така успешни и да продължат да усвояват евросредства. Напомням ви, че в началото на управлението ни бяха спрени всички еврофондове. Към този момент цялото село е подновено, улиците са нови, ВиК мрежата също, защото тук са инвестирани близо 7 млн. лв.", уточни министър-председателят.