Хазяи баровци прибират $7,5 млрд. от наеми

Свят

01-02-2013, 09:04

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Вижте кои са най-богатите наемодатели в Русия

Трийсетимата най-големи собственици на руски недвижими имоти са получили през 2012 година $7,5 милиарда от наеми, според сп. "Форбс", цитирано от ИТАР-ТАСС.
Тази година в рейтинга на изданието за богатите притежатели на търговски площи са включени както руски, така и чуждестранни собственици в Русия.


На първо място остава компанията на милиардерите Год Нисанов и Зарах Илиев "Киевская площад", чиито годишни приходи са надвишили $1 милиард. Сред най-големите обекти,
притежавани от компанията, са търговските центрове "Европейски" и "Москва", и хотелите "Украйна" и "Славянская".


На второ място е собственикът на веригите мебелни магазини Икеа Мос, Ингвар Кампрад. Компанията му притежава 14 търговски центъра в 11 руски града с обща търговска площ 1,3 милиона кв. м. Приходите й за 2012 година са $760 милиона.


На трето място отново е групата "Ташир" на Самвел Карапетян, с приходи от $720 милиона за 2012 година. На тази компания принадлежат много търговско-развлекателни центрове, включително търговската мрежа "РИО". Освен това групата се занимава с енергетика, обществено хранене и търговия на дребно.


На четвърто място са Михаил Гуцериев, Саит-Салам Гуцериев и Микаил Шишханов от групата "БИН", собственик на хотелите "Национал", Хилтън Москва (Hilton Moscow), "Ленинградская",
Мариот (Marriott) и Холидей ин (Holiday Inn), както и на множество къщи в центъра на руската столица. Нейният годишен приход за миналата година е бил $550 милиона.