Искаш семейство? Откажи се от секса!

Женените двойки правят секс средно 58 пъти годишно... Изобщо не е обнадеждаващо, нали?

Женените двойки правят секс средно едва по 58 пъти на година, изчислиха американски учени.

Изводите от изследването са, че в брака сексът е повече повод за конфликти, отколкото за удоволствие. Ужасяващите цифри показват, че съпрузите прекарват насаме, отдадени само един на друг, четири минути дневно. Останалото време посвещават на работата, децата и домашните задължения. Вярно, кое по-напред, но липсата на усамотение и на взаимно посвещаване рефлектира и върху сексуалните отношения.

75% от браковете изобщо не просъществуват, ако един от двамата партньори е изневерил. Около 60 на сто от съпрузите най-малко веднъж са изневерявали на своята половинка. Сватбата преди 25-та годишнина значително увеличава шанса от развод. Вероятността двойката да се раздели е по-голяма и когато жената е по-възрастна от мъжа, въпреки че обикновено се наблюдава обратното.

И макар че мисълта за бебе е чудесна в определена възраст, бъдете подготвени! Двойките с деца са много по-застрашени от раздяла, отколкото бездетните семейства, тъй като появата на малчуган неминуемо увеличава стреса и напрежението между двама души. Изследванията сочат, че 90% от двойките страдат от намалена сексуална активност след раждането на първото дете, а 20% от партньорите с халки правят секс по-малко от 10 пъти в година само две години след сватбата.