Арестуваха шофьор след бясна гонка около Велико Търново

Крими

01-02-2013, 14:38

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Мъжът не се подчинил на полицейска команда, отпрашил в посока София

21-годишен неправоспособен мъж от Велико Търново бе задържан след истински екшън и бясно преследване край Велико Търново, съобщават от МВР.

От полицията в старопрестолния град уточниха, че шофьорът с инициали В. Ц. е криминално проявен и осъждан.

Полицейски патрул е подал стоп сигнал на лек автомобил "Сеат Толедо" вчера около 05:35 ч. на ул. "Магистрална", в близост до Южен пътен възел във Велико Търново.

Колата с ловешка регистрация е собственост на 34-годишен мъж от Летница, но в този момент е била карана от В. Ц. (21). Шофьорът не се подчинил на подадения му сигнал със стоп палка и продължил движението си с висока скорост, създавайки опасност за останалите участници в движението.

Полицейските служители преследвали автомобила и въпреки многократно подаван звуков и светлинен сигнал, водачът на колата продължил с бясна скорост в посока София. По-късно е бил засечен от полицейски патрул в района на Павликени, където също не се подчинил на полицейско разпореждане и преследването продължило.

След известно време мъжът обърнал колата и се отправил отново към Велико Търново, където в крайна сметка бил установен с автомобила на ул. "М. Габровска" в старата столица.

21-годишният В. Ц. проявил изключителна арогантност спрямо полицейските служители и категорично отказал да бъде изпробван за алкохол с техническо средство и да даде кръвна проба за химичен анализ.

Установено е, че мъжът има регистрация за унищожаване на чуждо имущество и присъда за причиняване на смърт при пътен инцидент. Задържан е за срок до 24 часа.  Срещу него е започнато бързо производство за възпрепятстване на орган на властта да изпълни задълженията си по служба.