Нефтохимик с първа победа в контролите

Спорт

01-02-2013, 15:49

Снимка:

Марин Боянов

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Следващият съперник на шейховете за приятелски мач ще стане известен утре

Отборът на Нефтохимик постигна победа с 1:0 над Созопол в контролен мач, игран пред около 150 зрители на Кампуса край Сарафово. Символичните домакини имаха превъзходство през целия двубой и отправиха дузина удари към вратата на Созопол. Вратарят на гостите обаче се справи с повечето от тя, останалите преминаха вблизост до вратата, но не намериха очертанията.

Добри възможности да се разпишат пропуснаха Янаки Смирнов, Слави Шопов, Мишо Георгиев, Жак Коен, Момчил Желев. Единственото попадение в мача отбеляза Милен Гамаков в 71-та минута на двубоя с мощен  удар от границите на наказателното поле.

Дебютни минути с екипа на Нефтохими записаха вратарят Цветомир Цанков, на който обаче не се наложи нито веднъж да се намеси решително в мача и камерунецът Борис Ачан, който остави добри впечатления с техничната си игра.

Отборът на Нефтохимик утре ще проведе възстановителна тренировка, а до началото на седмицата ще стане ясен и следващият съперник за контролен мач. Мачът ще се играе най- вероятно на терен с естествено покритие, като това ще бъде стадионът в Долно Езерово.