Белезници за четирима при акция срещу наркоразпространението в София (СНИМКИ)

Крими

01-02-2013, 20:05

Снимка:

МВР

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

При акцията за иззети сериозно количество дрога

Полицията в София задържа трима мъже с голямо количество амфетамин и канабис, както и 24-годишна жена, която укривала марихуана в кухненски шкаф, съобщиха от МВР.

Операцията на спецслужителите е проведена вчера на територията на столицата. Около 14 часа пред жилищна кооперация е задържан С.Т. на 30 г., криминално проявен и осъждан за хулиганство. При обиска у него открили около 5 гр бяло прахообразно вещество, реагирало положително на амфетамин.

Служителите на ГДБОП установили, че мъжът е купил наркотика от братята – М.М. на 25 г.- криминално проявен и осъждан за същото престъпление, и Д.М. на 29 г.- криминално проявен за притежание на наркотици и обвиняем по дело в Германия.

Последвало задържането и претърсване на жилището им. В него антимафиотите открили около 500 гр бяло прахообразно вещество, реагирало при полевия наркотест на амфетамин, разпределено в 7 плика. Иззети са още 2 електронни везни, 20 мобилни телефона и 3 плика с около 200 гр канабис.

При друга операцията са извършени процесуално-следствени действия в дома на 24-годишната Е.С. от София. Тя укривала в кухненски шкаф близо 500 гр марихуана, установили служителите на ГДБОП. От адреса са иззети и 17 000 лева.

Тримата мъже са задържани за 24 часа. Образувани са досъдебни производства за извършени престъпления по чл. 354а под наблюдението на Софийската градска прокуратура.

Притежателката на марихуана също е задържана, образуваното срещу нея досъдебно производство е за извършено престъпление. Работата по документирането на случаите продължава.