Свиха 5 тона метал от бургаска фирма

Крими

02-02-2013, 15:19

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Разбиха офис на "Мтел" в к-с "Меден Рудник, отмъкнаха 200 лв. на монети

Над 4 000 кг. медни шини и близо 1 000 кг месинг свиха пъргави апаши от базата на частна фирма, разположена в Южната промишлена зона на Бургас. По данни на началник базата наглата кражба на огромното количество метал е осъществена в периода от Коледа до Нова година. При огледа е установено, че обирджиите успели да демонтират стъклото на прозорец, разположен на северозападната стена на сградата и така се вмъкнали незабелязано в помещенията.

190 лв. на монети се изпариха от офис на "Мтел", разположенна партера на бл. 436 в к-с "Меден Рудник". Това се случило около 2,30 часа предната вечер. Установено е, че в магазина е проникнато чрез счупване на двата патрона на стъклената входна врата. В незатворена метална касетка апашите намерили найлоновата торбичка със стотинките.

13-годишен тийнейджър пък се оказа крадецът отмъкнал GSM, слушалки и 55 лв. Това се случило на 17-и този месец в спортна зала "Бойчо Брънзов". Полицията бързо стиганала до непълнолетния крадец и момчето върнало мобилния телефон.

Работата по случая продължава.