Нова тв благодари на "некоректния" Карбовски

Животът

02-02-2013, 16:09

Снимка:

Bulgariautre

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

И Карбовски слиза от ефира на Нова тв

Медията имала договор с водещия до 2014

Напускането на Мартин Карбовски от Нова телевизия едва ли е изненада за някого, още повече, че от няколко месеца се знае, че ще стане част от TV7.

След като стана ясно, че "Отечествен фронт" ще бъде водено от Нина Александрова, от Нова тв излязоха с официално писмо.

От него става ясно, че водещият е постъпил некоректно, тъй като бил обвързан с договор до лятото на 2014 година.

Ето и какво гласи официалното становище на Нова тв:

Мартин Карбовски информира Силва Зурлева, член на Борда на директорите на Нова Броудкастинг Груп, за решението си да напусне Нова ТВ и за това, че в четвъртък (31 януари) е подписал договор с друга телевизия.

Нова Броудкастинг Груп счита тази постъпка за некоректна и неетична, тъй като Нова ТВ има сключен договор за производството и излъчването на предаванията "Отечествен фронт" и "Карбовски Директно" с водещ Мартин Карбовски до юли 2014 г.

Поведението на водещия, както и неговите решения са изненадващи за Нова ТВ и Тeлеман, тъй като в последните няколко седмици се водиха преговори между двете страни за удължаване на съществуващите договори и производството на нови проекти.

Продуцентска къща "Телеман" и екипа, който стои зад създаването на предаванията "Карбовски Директно" и "Отечествен фронт", остават в Нова ТВ. В ефира на медиата ще продължи да се излъчва и предаването „Горещо” с водещ Венета Райкова, която работи активно по подготовката на нов проект, който ще тръгне скоро в ефира на телевизията. Много скоро Нова ТВ ще обяви плановете си за програмно съдържание в съботния следобед.

Ръководството на Нова Броудкастинг Груп пожелава на Мартин Карбовски успех в новите начинания и му благодари за времето в Нова ТВ.