Запознайте се с българите, които ще превземат Албиона

Животът

03-02-2013, 10:07

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Вижте кой вече си е купил еднопосочен билет за Острова

Армия от безработни българи и румънци се готви да завладее Великобритания. Това разкрива вестник Сън. От следващата година гражданите на двете държави ще получат правото да живеят и работят във Обединеното кралство без ограничения. Но не само работата ги привлича, а и щедрата система на социално подпомагане.

В София Юлия Атанасова и приятелката й Яница Минкова, и двете на 24 години, казват пред изданието, че имат силното желание да заминат за Великобритания. Когато им показахме статия за семейство, похарчило помощите за цигари, луксозен телевизор и лаптоп, те потвърждават своите адмирации за британската система, предава репортера на Сън, цитиран от Фокус.

Безработните българи Благовест Ценов и Димитър Златарев, и двамата на 20 г., ни казват, че ще са сред купилите си еднопосочен билет след отварянето на границата.

В близкия офис на агенция за намиране на работа Дамян Иванов потвърждава, че вече изпраща множество безработни мъже и жени във Великобритания да работят във ферми. Той също предвижда пет пъти повече хора ще заминат при отварянето на границите.

Великобритания определено е предпочитана дестинация за българските работници. Заплащането там е по-добро, стандартът по-висок, можеш да спечелиш повече пари за всеки месец, който работиш, казва Иванов.