Борисов откри 47 км от пътя Дуранкулак-Каварна

Мисия Каварна

03-02-2013, 20:13

Автор:

Dobrichutre

Всичко от Автора

Шабла ще има ОУП, обеща премиерът

Рехабилитираните 46,8 км от пътя Дуранкулак – Каварна бяха открити днес от премиерът Борисов и строителната министърка Лиляна Павлова  . Проектът е от лот 21 от програма „Транзитни пътища V“, която се финансира от Европейската инвестиционна банка и републиканския бюджет.

Рехабилитираният участък свързва граничният пункт„Дуранкулак“с Шабла и Каварна и е важна транспортна връзка за международния туризъм в Североизточна България. Улеснява достъпа до природните забележителности в региона – защитената местност “Дуранкулашко езеро”, езерото „Балтата“, Шабленското езеро и др. Общата стойност на проекта е 17 376 298, 57 лв. с ДДС.

Шабла най-после е на път да се сдобие с Общ устройствен план, заяви в морското градче премиерът Бойко Борисов. Той допълни,че предстоят още няколко процедури, одобрение от екоексперти и обществено обсъждане , както и ,че това ,което  за което миналата година е бил помолен от кмета на община Шабла Райна Бърдарева, е изпълнено.

Кметът на Шабла отправи миналото лято пет искания към премиера и Министерски съвет, сред които и  съдбата на естакадата, на острова в Дуранкулашкото езето и Шабленска тузла и устройственият план. Всичко, което е поискано, от държавата е изпълнено. Съвсем скоро предстои да започне ремонтът на естакадата и тя да бъде превърната в пристанище, каза Борисов.